September

Waterweken op de Rotte
Het jaarlijkse Waterfestival aan de Rotte is omgetoverd tot een nieuw, meerdaags, coronaproof event: De Waterweken aan de Rotte. Alle activiteiten die normaal op het Waterfestival te beleven zijn, kun je de komende twee maanden ontdekken. Van zaterdag 5 september t/m zondag 1 november beleef je in de weekenden diverse kleinschalige (water)activiteiten op/aan de Rotte, in de Crooswijksebocht. Rondvaartboten, kanoën, op pad met de boswachter, pijl & boogschieten, plastic vissen, een historische wandeling en nog veel meer. Komend weekend is de aftrap met op zaterdag rondvaarten op de Rotte en zondag gezellig kanoën. Alle activiteiten zijn gratis voor inwoners uit Kralingen-Crooswijk en Noord.
lees meer

Pop-up Zomerparade
De Pop-up Zomerparade is het kleinste mobiele festival van Rotterdam dat op ludieke wijze de nieuwe ruimte zoekt. Vier zaterdagen, drie pleinen en één podium.
Met een op maat gemaakt podiumpje trekt de Zomerparade op de laatste zaterdag van augustus en de eerste drie zaterdagen van september langs het Heemraadsplein, het Pijnackerplein en het Dolf Henkesplein.
lees meer

Memory Lane – 12 concerten in Rotterdam-Noord
Woensdag 9 september, van 14.00 uur tot 15.30 uur, Pijnackerplein
Vanaf september 2020 gaat Stichting Fratsen 12 kleinschalige muziek-evenementen organiseren voor zelfstandig wonende ouderen op verrassende locaties in de wijken Blijdorp, Bergpolder en het Oude Noorden. Geïnteresseerde ouderen kunnen contact opnemen via 06 311 50 393 of een mailtje sturen naar contact@fratsenproducties.nl.
lees meer

Buitenbios Pijnackerplein
Vrijdag 11 september 2020 vanaf 19:00 uur, film start om 21:00 – 23:30
Samen buiten film kijken op een groot scherm. We kijken Yesterday, een prachtige muziekfilm rond de muziek van the Beatles. Graag aanmelden via info@pijnackerplein.eu
lees meer

Muziek op de Rotte Terras editie, Vrijdag 11 september (18:00-23:00 uur), Zaterdag, 12 september 2020 (14:00-23:00)
Twee dagen muziek op en aan de Rotte, in het kloppend hart van het Oude Noorden. Een kleine maar óh zo mooie variant van het grote driedaagse evenement waar Muziek op de Rotte de normaal gesproken voor staat. Een sfeervolle terras ditmaal, met door de dag heen fantastische optredens. Hoewel kleiner van opzet staat Muziek op de Rotte óók dit jaar garant voor een muzikale caroussel van de meest uiteenlopende muziekstijlen.
lees meer

Film de Buurt Bergpolder
Zaterdag 12 september 2020 van 20:15 – 22:30
De jaarlijkse buitenbioscoop op het voetbalveld bij de Tak van Poortvlietstraat. De enige buitenbioscoop met korte films. reserveer een plek op hjbekkering@gmail.com
Het programma kan je hier vinden.

Jan van der Ploeghuis
Vrijdag 18 september om 18:30 optreden van Future in Dance

Iedereen Einstein, festival van wetenschap & techniek
Voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder.
Vijf weken lang bruist Huis van de Wijk het Klooster Oude Noorden van wetenschap en techniek.
Iedereen Einstein is er vanaf 22 september elke dinsdag te vinden van 15.30-17.00 uur.
Een klein voorproefje is te zien op woensdag 16 september van 13.00-16.00 uur. Op het Johan Ida Plein kunnen kinderen MEGACONSTRUCTIES  bouwen o.l.v. een architect. Je leert hoe je een stevige constructie bouwt met bamboestokken. Wie maakt het hoogste gebouw?
lees meer

Laars Lappen
Vrijdag 25 september speelt Pieter Jouke de try-out voorstelling ‘Laars Lappen’ in Studio de Bakkerij. Aanvang 19.30 & 21.00 uur.
lees meer

Burendag 2020
Op Burendag willen wij zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen. Waarom? Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds dragen hier graag aan bij en zijn daarom initiatiefnemers van Burendag. In 2020 vieren we Burendag op 26 september. Dit jaar is Burendag wel net iets anders dan anders; we houden voldoende afstand en we vieren het op een veilige manier, voor de deur!
Kaart met locaties kan je hier vinden

Slopera in Almonde
In de Almondestraat krijgen we een feestweekend van 26 tot en met 27 september onder de ronkende naam Slopera. Er komt een open podium met een heuse opera. Charlene van der Waal, Roxy en Rolf Engelen exposeren. In de aanloop worden op diverse plekken workshops gehouden onder andere ook op het Pijnackerplein.
Meer informatie kan je vinden https://www.pension-almonde.nl/slopera/

RoRoBuiten Editie 2020
Op ZONDAG 27 SEPTEMBER worden de nieuwe RORO kunstwerken onthuld met een wandelroute langs de drie locaties. Aanvang 16:00u BERGSELAAN 77-A met een hapje, een drankje en een openingswoord door Hans Abelman, voormalig hoofd kunst in de buitenruimte CBK Rotterdam.
lees meer