Oktober

Lampion Knutselen
Vanaf 15:00 uur op 30 oktober lampions knutselen bij het Kinderparadijs, op 10 november vanaf 18:00 uur lampionnenoptocht.
lees meer

November

Alle November activiteiten van De Banier lees meer

Programma Blik in de Wijk Liskwartier online!
Op zaterdag 2 en zondag 3 november 2019 staat het Liskwartier in Rotterdam Noord weer in het teken van Blik in de wijk. Deze creatieve route brengt bewoners en andere geïnteresseerden met elkaar in contact. Creatieve ondernemers en kunstenaars stellen hun deuren open, organiseren exposities en optredens voor jong en oud. Het programma biedt dit jaar o.a. een hoorspel, een wijktour en een dansmiddag in de Bergsingelkerk.
lees meer

Dag van de Mantelzorg in De Mozaïek op 8 november 2019
Wij hopen u te begroeten op 8 november van 15:00 uur tot 19:00 uur en degene die u ondersteunt met uw zorg is uiteraard ook welkom.
lees meer

Banier Concerten
Op zaterdag 9 november 2019 om 20.00 uur is er een Concert in Theater De Banier. U kunt reserveren via banierconcerten@icloud.com en de kaarten kosten euro 15,– per stuk. Daarvoor staan er dan ook 14 musici voor u op het podium en zij spelen werken van Mozart op piano, hobo, klarinet, hoorn en fagot. Zien we u ook? Wees welkom.
lees meer

Door de ogen van……… Maike Drooduin in Studio de Bakkerij
Donderdag 14 november vanaf 19.00 uur kijken we een avond lang door de ogen van een spraakmakende buurtbewoner. Deze avond is Maike Drooduin onze gast en zij kiest filmfragmenten en de hoofdfilm en wordt geïnterviewd over de achtergronden van haar keuzes.
lees meer

Informatiemarkt Agniesebuurt en Provenierswijk
Tijd Tussen 17.00 – 20.00 uur, Inloop met soep en broodje
Plaats Huis van de Wijk de Banier, Banierstraat 1
Er zijn veel (bouw)ontwikkelingen in en rondom Agniesebuurt en rondom Provenierswijk. Op deze eerste Informatiemarkt presenteren deze initiatieven zich en informeren u over de standvan zaken.
lees meer

Getting Closer Fashion Festival
Kom naar de opening van dé nieuwe broedplek voor innovatieve modemakers. Maak kennis met lokale ontwerpers tijdens een weekend vol open studio’s, workshops, films, talks en meer! Getting Closer Fashion Festival, Love your Locals ♡, 16 – 17 november 2019, Sint Agathastraat 54
lees meer

WELKOM IN HUIS VAN DE WIJK DE BANIER, DONDERDAG 21 NOVEMBER VAN 18.00 – 21.00 UUR
Sinds februari 2019 is het beheer overgenomen door SOL. Wat is er sindsdien gebeurd? Welke activiteiten vinden er plaats? Wat mis je nog en wat kan er verbeteren? Welke mogelijkheden zijn er om iets te organiseren? Iedereen is welkom en je hoeft je niet aan te melden.
lees meer

Mozart en Mendelssohn, twee muzikale geniën
Gratis toegang op 21 november 2019, U kunt deze bijzondere concerten bijwonen zonder entree te betalen. Een gift na afloop wordt echter zeer gewaardeerd, en is nodig om de onkosten te dekken. Wees welkom! Het is niet nodig om te reserveren. donderdag 21 november: aanvang 20.15 uur, Bergsingelkerk, Bergsingel 150.
lees meer

Toneelvereniging Echte Liefde speelt “Liever Lasagne”
Waarom gooi je niet gewoon de bechamelsaus, de tomatensaus, de lasagne bladeren en kaas door elkaar in een ovenschaal en klaar is jouw lasagne? Nee de opbouw, de samenstelling, de kwaliteit van de ingrediënten en het aantal laagjes deze maken jouw lasagne. Liever Lasagne is te zien in Het Klooster Oude Noorden Ruivenstraat 81 : Vrijdag 22 en 29 november om 19 uur, Zaterdag 23 en 30 november om 18 uur, Zondag 24 november en 1 december om 16 uur. In verband met de lasagne graag van te voren reserveren op: www.tvechteliefde.nl

Open Atelier van Marion van der Schelde
Zaterdag 30 november, OPEN ATELIER 13.00-18.00 uur, Atelier Marion, Zaagmolenstraat 121 a
“Mijn beelden zijn (op de verkochte na) terug ‘op stal’. Het is een traditie geworden om ze, voordat ik ze wegberg, ook nog een keer in Rotterdam te laten zien. Want niet iedereen reist het land af naar de verschillende beeldentuinen in Nederland. Kunnen mijn beelden alleen maar buiten staan? Zeker niet. Binnen kan net zo goed. Daarom staan en hangen ze nu in mijn atelier. Een mooie gelegenheid om kennis met mijn werk en met mij te maken.” Voel je nergens toe verplicht. Loop gerust binnen. De koffie staat klaar. Nu al nieuwsgierig?
lees meer

Scènes uit het leven
Wie: de buren van Marlies, Wat: voorstelling: Scènes uit het leven, Waar: Huis van de Wijk De Banier, Rotterdam, Wanneer: zaterdag 30 november, Kosten: 5,00 euro
We worden geboren, leven ons leven, en gaan, onvermijdelijk, een keer dood. Ons hele leven hangt van gebeurtenissen aan elkaar. Ontmoetingen, hoogtepunten, dieptepunten. We improviseren ons er een beetje doorheen. Improvisatietheatergroep De Buren van Marlies speelt op zaterdagavond 30 november de geïmproviseerde voorstelling: ‘Scènes uit het leven’.
lees meer