September

BuurtBBQ en Pleinbioscoop, Vrijdag 6 September
De BBQ start om 18:15 uur. Voor eten en drinken wordt gezorgd! De bewonersvereniging Pijnackerplein e.o. organiseert de jaarlijkse Pijnackerpleinbios met als film: What we do in de Shadows, een hilarische film over Vampieren. De toegang is gratis. Er zijn ongeveer 60 stoelen aanwezig. Wil je zeker zijn van een zitplaats neem je eigen stoel mee. Je mag ook je eigen versnaperingen meebrengen. De film begint om ongeveer 30 minuten na zonsondergang: tussen 20:45-21:00, bij regen is er ongeveer voor 80 personen een overdekte zitplaats in de muziekkoepel op het Pijnackerplein. Gewoon aanschuiven mag, opgeven via info@pijnackerplein.eu wordt gewaardeerd. Tot vrijdag 6 september.

Wijkfeest Teilingerstraat
Op zondag 8 september vanaf 13:00 uur tot 20:00 uur, wijkfeest in de Teilingerstraat, met onder andere poppentheater Wim Noordegraaf, goochelaar Ollie Quist,Buzzking, Schoonman Jazz Quartet.
lees meer

De Gezonde Toer, op maandag 9 september vanaf 10:30 uur
Wie wil er nou niet gezond zijn? Hoe leuk is het om te weten hoe gezond je bent zonder dat je ziek hoeft te zijn?! Wij geloven erin dat voorkomen beter is dan genezen. Naast de APK krijg je ook tips en inspiratie voor een gezonde leefstijl, is er de ‘Gezond in Noord lunch’ en zijn er beweegactiviteiten. Meld je aan bij de receptie, Huis van de wijk Mozaïek, 010-244 82 40 of gezondinnoord@solnetwerk.nl Zie actueel programma: solnetwerk.nl
lees meer

Muziek op de Rotte
Muziek op de Rotte presenteert ook dit jaar weer een mix aan kleurrijke Wereldmuziek, prachtige Klassieke muziek en swingende Jazz op een drijvend podium. Tijdens dit gratis driedaags festival – 13 t/m 15 september – aan het Noordplein in Rotterdam is iedereen, van jong tot oud, van harte welkom. Het blokkenschema met tijden kan je hier vinden, blokkenschema
lees meer

Opruimactie in het Oude Noorden!
Woensdag 18 september van 12.30 tot 18.30 uur organiseren we een opruimactie in het Oude Noorden! Woonstad Rotterdam, welzijnsorganisatie SOL/DOCK en gemeente Rotterdam organiseren deze middag voor bewoners om samen de wijk schoner te maken. Op het Johan Idaplein staan informatiestandjes over afvalopruimmogelijkheden, over het voorkomen van plaagdieren en over Broodnodig. Zij zamelen oud brood in en maken er groene energie van. Er is een ruilbeurs en er zijn activiteiten voor kinderen. Om gelijk het grofvuil weg te kunnen gooien, staat er ook een grofvuil container. Deze container maakt een week lang een ronde door de wijk.

Ook van jou Festival
vrijdag 20 september 2019 – 17:00 uur, 2-Daags festival op het Koningsveldeplein in Rotterdam Noord. Verhalen, muziek, optredens, heerlijk eten (uit de buurt!) en allerlei acts voor jong en oud. Het programma is een initiatief van Studio de Bakkerij en is tot stand gekomen in samenspraak en met medewerking van onze buurtbewoners. Toegang gratis.

Happy2Move Festival
Happy2Move Festival op zaterdag 28 september – omgeving Bergselaan / De Savornin Lohmanlaan / Bergsingel –  zet een weer een mooi en divers programma neer. Muziek, cultuur & sportactiviteiten; gecombineerd met de diverse onderdelen van de ‘Ronde van Noord’. Workshops en activiteiten voor jongeren en ouders, aangeboden door artiesten, scholen en clubs uit Noord. Dé combinatie tussen Fit, Fun en Food!
lees meer