MAART

STILLEN
Een lange weg naar herstel van een eetstoornis. Vrijdag 1 maart om 20.00 uur speelt Maartje Wikkerink de voorstelling Stillen om 20.00 uur in Studio de Bakkerij. Stillen vertelt het verhaal van het meisje dat vecht voor haar herstel, voor een gezond leven waarin ze haar eetstoornis niet nodig heeft om haar angsten de baas te kunnen.
lees meer

Zondag 3 maart brengt Beer muziektheaterproductie de voorstelling Mijn zus woont op de schoorsteenmantel om 14.30 uur in Studio de Bakkerij. Naar de gelijknamige bestseller van Annabel Pitcher.
lees meer

NLDoet
Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.
lees meer

Albumforrófolk release in Bergsingelkerk mét full band 
Op 22 maart 2019, 20.00 uur is het zover: de kleurrijke verhalen en ritmes uit het Noord-Oosten en midden van Brazilië smelten samen met folkpop tijdens de release van het nieuwe Cherryseed album dat gaat uitkomen. Forró, samba, choro in de mix met diepe liefdesliedjes en ritmische folkpopklanken in de Bergsingelkerk in Rotterdam. Inspiratie: een missie- en muziekreis naar Brazilië van 2,5 maand langs scholen, gemeenschappen, kerken en woestijn.
lees meer

Supporters van Schoon
22 maart Buurtfeest van De Samaritaan en Supporters van Schoon‘’Opgeruimd staat netjes’’ Op vrijdag 22 maart vanaf 16:00 uur  tot 17.00 uur met aansluitend de wedstrijd en wat lekkers! Iedereen is welkom! organiseert De Samaritaan (Opstandingskerk) samen met Nederland Schoon een gezellige buurtmiddag waarbij iedereen is uitgenodigd om samen aan de slag te gaan in de wijk door zwerfafval op te ruimen. Iedereen is welkom om te starten en eindigen aan het Lisplein. Er zijn extra opschoonmaterialen beschikbaar voor de klus.

KOM LANGS 23 MAART LANDELIJKE OPSCHOONDAG ROTTERDAM-NOORD 
Op 23 maart maken we Rotterdam-Noord brandschoon. Dan is de Landelijke Opschoondag in Rotterdam-Noord met vele leuke activiteiten. Aan alle ondernemers, scholen, verenigingen en ook buurtbewoners wordt gevraagd om voor die tijd een stukje Noord te adopteren en zwerfafvalvrij te houden.
Check op www.schoonopdekaart.nl/Rotterdam waar alle activiteiten zijn!

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
Zondag 24 maart speelt Studio Tape de jeugdvoorstelling Ik zie, ik zie wat jij niet ziet om 11.00 uur in Studio de Bakkerij. Een ontroerende voorstelling over een klein meisje die op zoek is naar grote antwoorden. Voor iedereen vanaf 4 jaar.
lees meer

In de kelder staat een huis
Dinsdag 26 maart om 10.00 uur speelt Marlyn Coetsier de peutervoorstelling In de kelder staat een huis in Studio de Bakkerij.
Een avontuurlijke muis droomt in haar kelder weg over wie er allemaal in de theepot woont en giechelt om de schaduw van haar eigen staart.
lees meer

Nieuwe editie Rotterdam Lacht  in Studio de Bakkerij
Woensdag 27 maart om 20.30 uur is er weer een  nieuwe editie van Rotterdam Lacht in Studio de Bakkerij. Tijdens deze avond word je meegenomen in de fascinerende wereld van stand-up comedy met aanstormende en gevestigde talenten uit binnen- en buitenland.
lees meer

Bouwontwikkelingen in het Oude noorden
Op donderdag 28 maart is er een informatiemarkt voor bewoners van het Oude Noorden in Het Klooster van 17.00-19.00 uur.

Studio de Bakkerij vult haar podium met muziek voor de allerjongsten
Vrijdag 29 maart kunnen ouders met hun kinderen om 9.30 & 11.00 uur genieten van het Babyconcert.
Op deze ochtend  speelt Loreley: jazz zangeres Renske Wassink met haar gitarist Paulo Bouwmeester.
lees meer

Op ZONDAG 31 MAART worden de nieuwe kunstwerken feestelijk geopend met een muzikale wandeling langs de verschillende locaties.
Startpunt: Bergselaan (kruising met Berkelselaan)

15:00U ROWAN VAN AS
LOCATIE BERGSELAAN 77A

15:45U FLORIS VISSER
LOCATIE BERGWEGPLANTSOEN

16:30 WIETSE EEKEN
LOCATIE CAFE DE BEL, GERARD SCHOLTENSTRAAT 61

Wij hopen dat jullie hier allen bij aanwezig willen zijn om dit met ons te vieren! RoRo Buiten biedt een podium voor locale kunstenaars. Ze krijgen de kans een kunstwerk te maken dat een half jaar op een van de drie vaste locaties in de buitenruimte komt te staan. Deze editie wordt mede mogelijk gemaakt door Gebiedscommissie Noord en het CBK Rotterdam

Enkeltje Meknes-Vreeswijk
Zondag 31 maart om 14.30 uur speelt Akil Lamdahhi de muzikale voorstelling Enkeltje Meknes-Vreeswijk in Studio de Bakkerij.
In de muzikale vertelvoorstelling ‘Enkeltje Meknes – Vreeswijk’ vertelt Akil Lamdahhi zijn verhaal vanaf het moment dat hij zijn koffer pakte in Meknes tot zijn leven nu als gepensioneerde en trotse opa in Nederland.
lees meer