Op zondag 27 september organiseerde Buurtteam Nieuw Noord in het kader van Burendag een gezellige buurtactiviteit. Centraal stond de Kids Walk en het burenterras.... Actieve burendag in het Oude Noorden

Op zondag 27 september organiseerde Buurtteam Nieuw Noord in het kader van Burendag een gezellige buurtactiviteit. Centraal stond de Kids Walk en het burenterras. Kinderen van 0 to en met 12 jaar mochten deelnemen aan de wedstrijd. Oudere kinderen, ouders en andere volwassenen waren ook van harte welkom, want er moest natuurlijk aangemoedigd worden!

In de ochtend werden allerlei tafels, partytenten, stoelen en krukken uit schuren tevoorschijn gehaald, werden afstanden gemeten tussen tafels, stickers met 1,5 meter meldingen geplakt en werd het parcours met lint en tape gemarkeerd. Om 13.00 begon de activiteit echt en kwamen er allemaal kinderen op blitse sportschoenen naar de hoek van de 1e Pijnackerstraat en Raephorststraat. Voordat de kids walk begon, mochten de kinderen zich al laten schminken en dus liepen er ook prachtige vlinders, tijgers, dino’s en een heuse spiderman mee in de kids walk.

Vanaf 13.45 uur liepen de deelnemers in drie leeftijdscategorieën al snelwandelend een rondje om het NoordBest nieuw bouwblok. Voor iedereen die over de finish kwam, was er een medaille.

De winnaars van elke ronde werden extra in het zonnetje gezet tijdens een heuse prijsuitreiking, De winnaars van elke ronde werden extra in het zonnetje gezet tijdens een heuse prijsuitreiking, waarbij de nummers 1 zelfs een speciaal gegraveerde medaille en een klein cadeautje ontvingen.

Natuurlijk werd ook goed gezorgd voor de aanmoedigende volwassenen, die zich op het burenterras tegoed konden doen aan koffie, zwarte thee en verse Marokkaanse thee. Drie buurvrouwen hadden ook gezonde bananencake en kaasballetjes gemaakt. Voor de kinderen was er verder vers fruit en zakjes chips.

Met een lach op het gezicht wandelden de buurtjes aan het einde van de middag na een geslaagde activiteit huiswaarts.