In Huis van de Wijk het Klooster hield de Wijkraad Oude Noorden een nieuwjaarsreceptie. De Wijkraad stelde zich nogmaals voor aan het talrijke publiek... Wijkraad klaar voor initiatieven

In Huis van de Wijk het Klooster hield de Wijkraad Oude Noorden een nieuwjaarsreceptie. De Wijkraad stelde zich nogmaals voor aan het talrijke publiek en gaf in het kort haar wijkvisie weer: aandacht voor groen, de straat voor bewoners, kindertalent, steun voor creatievelingen, multiculturaliteit en een duurzame buurt.

   

Buurtbewoonster Dejaneira Hanley, docente MBO met aandacht voor empowerment en ontwikkeling, schetste hoe het bewonersinitiatief een boost gaf aan haar carrière. Ze spoorde eenieder aan om zijn netwerk in de buurt te verbreden. Voici la Femme is één van haar projecten als ZZP’er waarbij meiden zelfstandig catering verzorgen en een krachtige modeshow opzetten. ‘Ideeën zitten in je. Blijf bewegen!’ besluit Dejaneira.

   

Hoogtepunt van de avond was het moment dat Celine Derard uit het Rottekwartier als jonge tiener haar schitterend en kleurrijk stripboek presenteerde waarin de plaatselijke jeugd het afvalprobleem in de straten voortvarend aanpakt. De nieuwjaarsreceptie verenigde tal van actieve organisaties.

Opvallend was ook de aanwezigheid van de Noorderboulevard. Ze hebben grote plannen die ze via de Noorderzon regelmatig gaan publiceren.