Wie ben je als je een zwaan, met een nest met 6 eieren, onthoofd? Draadje zit dan echt totaal los! Wat voel je dan?...

Wie ben je als je een zwaan, met een nest met 6 eieren, onthoofd? Draadje zit dan echt totaal los! Wat voel je dan? Denk je dan Rotterdam-Noord? Helaas wel, bericht uit het AD. Dan de krant: foto’s van dode kinderen in Syrië, door een gasaanval. Wie ben je dat je zo’n bevel geeft om je eigen volk te doden? Zo maar? Natuurlijk een correct politiek motief?! Daarna rooft iemand een vrachtauto en rijdt doelbewust op shoppende mensen in. Wie ben je? Dat kan prima met een religieus motief?! In een rustig land als Zweden. Nadat we net een gek met auto & mes uit London achter de kiezen hadden. Open de mail van de Correspondent, die meldt dat er in Afrika / Malawi een giga hongersnood is, die ook verholpen kon worden. Natuurlijk doen we daar niets aan! Dat laten we allemaal gebeuren. Oprecht aan het dóórdraaien, deze wereld. Geweldspiralen! Machtswellust is er altijd al geweest. Machiavelli zei t al: het doel heiligt de middelen. Welke doelen dan? Behalve tranen over de wangen?

Als dat t doel is, dan is het bereikt hoor, beste paniek- ongeluk- dood- en verderfzaaiers! Stoppen maar. Het is genoeg geweest. De grens is bereikt. We zijn een beetje de weg kwijt. Met z’n allen van – kies naar keuze welke –  God los. Zo raar is t niet meer dat mensen zich afwenden van krant, tv, nieuws. De overdosis ellende is te veel. De groep die zich afsluit van De Slecht Nieuws Show wordt steeds groter. Geef ze eens ongelijk! Je wordt breinmoe van al die ellende. Eenvoudigweg geen zin meer om wéér een slechtnieuwsimpuls aan je harses te geven. Nieuws kijken / horen wordt een soort mentale SM. Het doet pijn, wat is codewoord om te stoppen, want de pretgrens is bereikt? Dat hebben we toch geleerd van 50 shadesofgrey, onze  bestseller! Murw van al die agressie. Het is een vicieuze cirkel. De impulsen moeten nóg sterker, nog luguberder, anders kom het niet meer in het nieuws. De tegenreactie is dat de mensheid het niet meer wil weten, zich afsluit. Zo wordt de wereld autistisch!

Met zijn allen last van een verminderd vermogen tot sociaal contact. En van de wiederweerga storten we ons in beperkte, repetitieve gedragspatronen, die we dan leuk via social media uiten. Vind je het gek dat op Facebook simpele poezenfilmpjes het goed doen? Of dat de Mindfullbusiness hoogtij viert? Dat we de feiten niet meer onder ogen willen zien? Kijk, ik lees de Optimist Daily digitaal. Maar dat is nieuws dat je SM-náár-nieuws-is-fijn-brein niet meer kan verteren. Verdorie, er gaat iets goed! Oh neen, onmogelijk! Media & Politiek zijn als ouderlingen bezig om ontevredenheid en missers te zoeken in een Nederland, dat overigens een redelijk gelukkig land is. Azijnpissen is HOT! Zo professioneel geworden, dat we foutloos, vlekkeloos, perfect, superbe moeten zijn. Fouten kunnen niet!

Kunnen we stoppen met Zeiken, Zeuren, Haten, Klikken, Downgraden, Vechten, Ruziemaken, Schelden, Verbaal Agressief te zijn? Begin diep te verlangen naar een Tegencultuur van wellevendheid, eer, beleefdheid, empathie, Flower Power, gentleman-gedrag, lady-like, keurigheid, het positieve, Happinez, Van Kooten & de Bie, Kralingen/Woodstock, Love Sit-inns, Peace Man, Respect, Sergeant Pepper’s Lonely Heart Clubs Band, Pacifisme, Dierenwelzijn, Monty Python, Rotary Service above Self. FF geen slecht nieuws. Weg met die geestelijke leegheid, dat is achterhaald, 20e eeuws! Weg met Haattaal: elkaar zomaar om niets dood wensen, dreigen met geweld, cowboy gedrag, korte lontjes. Op naar een Revival van Liefde! Gewoon progressie maken, omdat de mensheid dat kan! Omarm Poetin, Assad en Trump. En Wilders, vergeet hem niet. Laten we van die mannen gaan houden! Stuur ze leuke & lieve berichten!

Dwars de autisme-barricade op! Nou stoppen jongens, we zijn die wapen- en geweldindustrie een beetje zat. We willen iets constructiefs, gewoon vooruitgang. En dat is geen achteruitgang. Niet terug naar de Middel-eeuwse willekeur, waar zo maar de godsdienstige vlag draaide, en hoppa, dan had je het foute geloof. We willen Enlightment. Meer Krishnamurti: radicale verandering van de eigen psyche! Meer compassie, zorgzaamheid,  gewoon begrip en aandacht.

Free your mind, the rest will follow, zong En Vogue. De dames hebben gelijk. Hold your beliefs lightly, zegt Grayson Perry. Relativeer. Alsjeblieft het is allemaal niet zo zwaar of ernstig. Neem jezelf niet zo serieus. Doe wat Tegengif. Geef liefdevolle inspiratie! Ennnn, nu in Egypte een bom in een kerk……..stoppen!! Gewoon stoppen ermee!