Ok. Natuurlijk houdt u oprecht van uw partij met 3 makkelijke standpunten? Dat valt te onthouden tenminste! Voor u is belangrijk dat Nl uit...

Ok. Natuurlijk houdt u oprecht van uw partij met 3 makkelijke standpunten? Dat valt te onthouden tenminste! Voor u is belangrijk dat Nl uit de EU gaat, dat de Brit 5.400/jaar gaat kosten, daar heeft u toch geen boodschap aan?! Vroeger hadden we nog echte winters en zomers – ik spreek jaren 60 en 70 – maar nu kwakkelen net zo wispelturig door jaargetijden heen als het stemgedrag. Ok, lange termijn klimaatbeleid doet er niet zo toe uwerzijds, u wilt gewoon door consumeren op de korte termijn?

Uw (klein)kinderen zien wel waar het schip strandt. Vanzelfsprekend wordt uw straat overspoeld met asielzoekers? Nederland moet gewoon boreaal blijven? (… alhoewel noordelijk is wel goed voor Noord) Terecht dat u FvD stemt! Dat het verkiezingsprogramma niet op de consequenties is doorgerekend zal u een biet zijn! Uw proteststem is uiteindelijk goed voor 17% van de zetels in de 1e Kamer? Yep: GEWONNEN!, we hebben ze allemaal een poepie laten ruiken! Nu gaan we het democratisch beleven!

 Wie doet het fout & goed?
Begrijpelijk dat de kunstenaars, de architecten, de wetenschappers en de huidige bestuurders het allemaal gedaan hebben! Wat precies? Daar gaan we naar op zoek. Uw mega FvD lijsttrekker houdt een verkiezingsspeech waarbij de taalkundigen 1 weekje bezig zijn om dat te ontleden op betekenis? Maar de FvD stemmer die snapt dat juist helemaal, zonder enige toelichting. Om zijn overwinningszege glorieus te vieren vond ie dat er maar gelijk 3 huidige ministers moesten gaan.

Ja, dat is logisch! En dat een informatiepunt voor linkse opruierij in het onderwijs? Als eerste heeft u natuurlijk braaf al die stomme linkse kinkels op scholen gemeld, daar had u zich eigenlijk al jaren aan geërgerd toch? Wat moet u een paar fantastische opstandige weken gehad hebben! Zo zonder Hollandse twijfel. Eindelijk iemand die de waarheid zegt en daadkracht vertoont!

Ik ben gewoon jaloers!
Kijk! Dat zou ik nou ook eens willen, iets roepen, financieel scoren, binnenlopen en blijven roeptoeteren. Sorry, ik ga een beetje tegen de haren van de onderbuik in strijken. Ik wil fictief – niet echt, zo maar, theoretisch, voor de lol en als voorbeeld – een Barre Tijden Partij oprichten met 3 eenvoudige punten:

1. Voetbal moet zichzelf bedruipen, geen gelden van de overheid meer naar deze commerciële business. Dat de prijzen van de kaartje omhoog gaan: geen issue, dat kan makkelijk met al die transfers! OV en politiebescherming moeten door de clubs zelf bekostigd worden. Commercie = commercie. De non-profit bij-financiering van de voetbal moet maar eens afgelopen zijn.

2. Alle belasting op eigen huizen moet afgeschaft worden. Dat slaat toch nergens op? Al die maatregelen voor slechts het eigen belang van een kleine 35 tot 40% van mensen in Nederland? Zo gaat die Belastingdienst tenminste op de schop! Allemaal democratisch huren, huurhuizen dat snappen we tenminste.

3. Het ambtenarenapparaat moet met 40% verminderd worden. Kijk, gezien het slagen van punt 1 en 2 gaan we sowieso op het overheidsapparaat bezuinigen. Appeltje Eitje! Mijn Barre Tijden Partij gaat dat fixen. Op uw goede inschatting via uw onderbuik reken ik bij de nieuwe verkiezingen! Meer heb ik niet te zeggen. Dat is het! Hiermee ga ik de boer op. De BTP komt zo op radio en tv! FF alleen in de spotlight. Rap partijgenoten vinden is niet moeilijk. Moeiteloos wat ex LPF/ FvD / PVV / Leefbaar bijeen rapen, hen snel omturnen en wat partijkadaverdiscipline bijbrengen.

Daar zit de crux, heb ik al lang en breed gezien. Dat gaat me lukken, ik ben juf en kan heel goed trainen! Geen zorgen, die weet ik wel op 1 lijn te brengen! Dat BTP idee is toch niet raar wat ik voorstel? De BTP is grensverleggend. En ik wil u laten zien dat met 3 ideetjes – verboden ballonnetjes! – mijzelf easy in het politieke strijdtoneel weet te begeven. Als was het maar verzonnen voor een column.

Uw politieke proteststem is mijn zakelijke inkomen en geeft mij macht!
Mijn kleine BTP moet een makkie zijn voor u. Uw stem op mijn Barre Tijden Partij is goed voor een kleine 30.000 euro / jaar /1e K zetel, dit nog zonder de reiskostenvergoeding. De 2e K zetel krijgt een kleine 95.000 / jaar / zetel. U weet dat u met de Provinciale Staten uw FvD 86 * 16.000 / jaar in het zadel heeft gehesen; nogmaals zonder reiskosten?! Daar betaalt iedere burger aan mee, het is immers belastinggeld!

Allemaal nieuwe frisse mensen en nieuw bloed in de Eerste Kamer – straks Tweede Kamer – en in de Provinciale Staten die vanuit UW belang gaan werken. Zeker zij eten dus niet uit de overheids ruif, waar u toch al zo’n hekel aan had? Zij weten niet wat pluchebewust declareren is? 30.000 en 15.000 zo maar uit de FvD-kas: leugens!

Opgeven dat je in Maastricht woont, dat was gewoon een foutje van 7.300 / jaar, wie merkt dat nou? En wie gaat FvD straks belangeloos aanvoeren als voorbeelden van NIEUW beleid, goede projecten van andersoortige ondernemers en architecten?? Want het FvD is de nieuwe beleidsmaker en de ‘gateway to power’! BTP blijft reuze benieuwd. De BTP is u dankbaar voor zoveel nieuw politiek spektakel.

Heerlijk, politieke soap, iedere dag een nieuwe aflevering Goede Tijden en Slechte Tijden, maar dan in Den Haag, en echt, niet gespeelde emoties! Nog iets te weinig vrouwelijke sterren, geef ik onmiddellijk toe! Het enige dat u moet blijven doen is 1 keer in de 4 jaar op wat loze praatjes en beloften stemmen en U heeft uw politieke artiesten van een gegarandeerd maandelijks inkomen verzekerd. Samen voor ons Eigen, zeiden Kooten & Bie. En zo is het! We houden het zakelijk! Stem BTP!