Sorry hoor, maar ik wil niet terug naar AF of in de Gevangenis (monopoly). Zo voelt het namelijk wel na al dat lezen over...

Sorry hoor, maar ik wil niet terug naar AF of in de Gevangenis (monopoly). Zo voelt het namelijk wel na al dat lezen over Salafisme, een soort Middeleeuws denken in de 21e eeuw! Kijk, ik ben op mijn 16e van mijn katholieke geloof gevallen toen de pastoor onder het genot van een borrel en een dikke sigaar kwam vertellen dat mijn homofiele weggelopen broer niet mijn Zusterliefde verdiende.

Echt ik keek hem aan en voelde iets in mijn hoofd breken. Waarschijnlijk mijn glazen religieuze plafond. Ik snapte er niets meer van. Gestopt met Geloven. Sindsdien tracht ik mezelf vrij te denken door na te denken. Hold your believes lightly! Ik vind dat iedereen mag geloven wat ie wil, maar val elkaar er niet mee lastig. Leg niet die religieuze wil op. Blijf praten. Vreedzame co-existentie, dat geloof ik dus. Zeker niet iemand met de dood bedreigen omdat ie niet gelooft wat jij wél gelooft. Doden is strafbaar. Geen enkele goedgekeurde reden tot willen doden.

Waar zijn we bezig, is dit normaal?
Is het nu normaal dat iets of iemand stelt dat Het Wettelijk Kader, de Grondwet niet opgaat? Dan loop je toch te mallotig te pingpongen op een voetbalveld? Of te luchtboksen op het circuit van Zandvoort? Dan is er toch absoluut geen begrip van of voor Nederlandse spelregels? Hoe kan je nu stellen dat in een democratische rechtstaat jij wél je geloofsvrijheid wenst te belijden, maar dat je tegelijkertijd aangeeft dat wat jij gelooft BOVEN de wet gaat?

Dat is hypocriet van alleen je eigen walletje eten. Seculiere wetten gaan boven religeuze wetten in Nederland. Fijn dat je gelooft en vindt dat iets zina of haram of halal is.. maar… als je stelt dat wettelijke regels niet opgaan voor jou, dan zeg je toch dat je wetteloos bent en dat is crimineel in Nederland toch? Hoe ver ben je dan verwijderd van het rijtje motorclubs als Hells Angels en Satudarah?

Als Mozes die vol zonde door de scheiding in de zee der sexen loopt
Jongens en meisjes gescheiden, elkaar niet aankijken, bedekken van vormen, de vrouw afhankelijk van de blikken van de man, geen aantrekkelijkheden, niet lachen, gehoorzaamheid, alleen heteroseksualiteit met 1 partner, gericht op productie van volgzame kinderen… Een zuiver geloof, een zuiver lichaam? In welke eeuw leven we? Wat is dit? Het reine ras? Jezelf zuiver houden? He, waar hebben die taal meer gehoord? Was dat niet bij in Nazi-Duitsland? Het lijkt me gewoon je reinste facistoïde indoctrinatie.

Je kunt beter iemand met een moord felicitereren dan een goede Kerst wensen?Serieus?
Sorry, het staat er echt. Dit is wat kinderen leren! Hoe wordt verklaard? Eén geloof heeft iets met een Vader en een Zoon bedacht. Allah heeft geen zoon…want dat had hij niet nodig…… en dáárom mag je je buren geen fijne Kerstdagen toewensen? De logica hiervan? Beter dus op naar de gevangenis of de TBS inrichting en aldaar de cliënten feliciteren met hun daden waarvoor ze gestraft zijn?

Zelfs die zullen vreemd opkijken van zo’n actie! Lijkt me trouwens ook een drukke bedoening worden! Daarbovenop komt dat je alle andere godsdiensten afkeurt? Want dat zijn de vijanden, want ongelovigen? Kuffar? En die moeten dood? Niet willen bidden en dan de doodstaf eisen? Overspel en dan stenigen? Niet integreren dat is beter voor het -isme? Dit is toch geen onderwijs, maar brainwashing. Sorry, wederom. Het gaat te ver dit oproepen tot criminaliteit, sekte-achtige verschijnselen, boycotten van afvalligen, wegblijven uit de normale maatschappij? Wat is dit in vredesnaam?

Halt. Ho. Stop.
Dit vreet als een termiet aan de maatschappij. Dit is de rode sok in de witte was. Dit is onkruid herkennen voor dummies. Zout in je bier. Een permanente knetterende stroomstoring. Een zinkgat. Schuimende schampoo in de whirlpool. Een slopende ziekte die bewegingsvrijheid plat legt. Wat te doen met deze religieus getinte nonsens, die hele groepen in Nederland over de doodskam heenstrijkt? Let wel, dat wordt ook nog eens extern gefinancierd! Dit is geen Geloof van Liefde. Heeft het iets van doen met Vrijheid? Respect? Het komt over als starre haat, die zichzelf tot waarheid en regel verklaart. Geen tegenspraak! Dictatuur van geloven!

Artikel 1 biedt de uitweg.
Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

De Nederlands Grondwet is een Package Deal! Het gaat om én godsdienst én levensovertuiging én politieke gezindheid én ras én geslacht én welke grond dan ook……… Een groep kan zich niet alleen op geloofsvrijheid beroepen om vervolgens alle andere kenmerken de grond in te boren.

Deze groep discrimineert en criminaliseert en zaait haat. Het lijkt mij dat we geleerd hebben van WOII en van de geschiedenis. We trekken een grens. Dit is niet goed en valt niet goed te praten. Juridisch aanpakken dus!