Het is heerlijk in het Danskantoor in de Vijverhofstraat. De kleine hummels zijn gracieus aan het dansen en de ouders zitten met een kopje... Danskantoor op Scapino toer

Het is heerlijk in het Danskantoor in de Vijverhofstraat. De kleine hummels zijn gracieus aan het dansen en de ouders zitten met een kopje koffie gezellig te keuvelen. De peuters zijn al in de vroege ochtend aan de beurt geweest. Als de danszaal leegstroomt en de danseresjes nog trots een getekend hartje of een kleurrijke vis laten zien, is het tijd voor de topklas.

   

Ze krijgen les van Mirella de Jong, danseres bij Scapino. Ze gaan een scene uitvoeren uit Holland en Le Chat Noir over de Gouden Eeuw en de belle Epoque. Deze voorstelling danst Scapino in de Schouwburg. Vanzelfsprekend gaan ze er dan met het Danstheater naartoe. Het Scapino experiment is mogelijk gemaakt door Cultuurbuur en de cultuurscout. Alle dansers van het Danskantoor nemen ook deel aan de eindvoorstelling in het Hofpleintheater op zaterdag 10 juni en zondag 11 juni, telkens om 15.00 uur.

De dansuitvoering heeft als thema Moves en Awards. Er wordt gedanst op muziek van vroeger en nu, op Grease en Michael jackson, op muziek uit musicals, films en clips. Al vanaf 4 jaar nemen dansers deel. Een unieke show wordt het.