2020 is het jaar dat het pand van Theater Studio de Bakkerij aan de Bergweg in Rotterdam Noord 100 jaar bestaat. Destijds gebouwd als... De Bergweg toen en nu, Studio de Bakkerij zoekt verhalen

2020 is het jaar dat het pand van Theater Studio de Bakkerij aan de Bergweg in Rotterdam Noord 100 jaar bestaat. Destijds gebouwd als chocoladefabriek. Maarten Bakker, directeur van Studio de Bakkerij en eigenaar van het pand is in de boeken gedoken om meer over de historie van zijn pand maar ook over het ontstaan en de geschiedenis van de Bergweg te weten te komen.

Met als bedoeling de ontdekkingen en verhalen die tevoorschijn komen te gebruiken voor het maken van een bijzondere december voorstelling waarbij de Bergweg centraal staat. Niet alleen verhalen uit de boeken maar juist ook persoonlijke verhalen van bewoners, oud bewoners en ondernemers van de Bergweg worden als inspiratiebron gebruikt. Op deze manier maken we met elkaar een voorstelling over de Bergweg.

Oproep
Heb jij een mooi verhaal over de Bergweg of ken je mensen die vroeger daar gewoond hebben of een winkel hadden. Of weet jij iets over de geschiedenis van deze straat?
Wij willen het heel graag horen.

Je kunt contact opnemen met Erika Blikman, wijkverbinder van Studio de Bakkerij, erika@studiodebakkerij.nl