Gallery Crawl

Cultuur september 25, 2018 Joop Bastinck

De Gallery Crawl was weer een bijzondere belevenis. We zijn fan van Puur in het smalle Zwaanshals met een eigen ambachtelijk sieraden atelier. Origineel... Gallery Crawl

De Gallery Crawl was weer een bijzondere belevenis. We zijn fan van Puur in het smalle Zwaanshals met een eigen ambachtelijk sieraden atelier. Origineel is het trefwoord. Mooie ringen en elegante halskettingen. Verfijnd zilverwerk. Ranke oorbellen, parels en vogelbroches. Wat verder ligt de NOW Gallery met een populair assortiment. ‘Kunst voor iedereen’ is het motto. Foto’s met blokjes van diverse kleuren worden van op afstand door onze hersenen omgevormd tot een heus portret zoals een van Gogh. Gevels in pure Italiaanse stijl met prachtig ijzersmeedwerk maken ons jaloers.

In Assembled by Root treffen we een hele perfomance met spinrag en verschuivende gezichten en gebouwen als inktvlekken. Kunstenares Schumacher speelt met licht. Aan de wand prijken een soort keramische oren die op een printplaat geluid registreren en aan elkaar doorgeven. Het is de serie Satelles van Esser, een serie keramische sculpturen die fungeren als klankkasten. Geluiden opgenomen tijdens het muzikaal proces van creatie worden afgespeeld over de sculpturen.

   

Op de wand worden natuurtaferelen en verlaten fabrieksruimten geprojecteerd. Beelden van Rotterdam aan de Maas, van de Diergaarde, de kranen op het Schouwburgplein en de reizigers op Centraal Stillevens als een raaf met kaarsen. Besneeuwde wegen en ijsbergen monden uit in ijle luchten. De beelden ondersteunen twaalf muzikale nummers van hoge kwaliteit door W. Eichler.

In Galerie Sehnsucht zien we werk van fotograaf Mark van Hattem en digital artist Mariska Pool met de expositie ‘Tales of Mystery and Imagination’. Jacqueline Fuijkschot en Tommy Ventevogel laten zich door het werk van Mariska inspireren in hun mini theater voorstelling. AAA Gallery op de Zaagmolenkade is één explosie van kleuren. Het meubilair wordt naast de tableaus in één grote beweging meegenomen.

   

Kleurrijke schilderijen verwijzen met een knipoog naar kubisme, naakten en portretten. Wonderlijke dieren vormen een verrassing in de expo. Je stapt zo het atelier binnen onder de titel AAA Fresh. Een grote Franse haan met gitaar is een blikvanger. ‘We creëren een stads oerwoud en schilderen op intuïtie. Is de stad geen urban jungle? De Gallery poogt circulair te zijn, een explosie met elke meter een nieuwe confrontatie.

Gallery Untitled
Een topper was Gallery Untitled op de Bergweg, met gedetailleerde utopie tekeningen, ontdekte diersoorten uit Terra Ultima, betonnen sculpturen, water- en natuurfotografie. We waren onder de indruk van de houten honden van Peter Bastiaanse, gekend van zijn werk in het Witte de With Kwartier onder de naam ‘Dog in the Backyard’, een alternatieve culturele route. Untitled toont de borderliner hond. Surrealistische lichtbakken staan naast Delftsblauwe sprookjesachtige keramiek. Kunst met een knipoog flankeert kleurrijke schilderijen met Chinese inspiratie. Husky Courage zorgde voor een muzikaal slotfeest.

Een uitgebreid beeldverslag is te vinden op noord010inbeeld