Op zondag 12 mei van 14:00 tot 21:00 uur gaat het Groot Letterfestival door in Huis van de Wijk de Klooster en Cultuur Centrum... Groot Letterfestival

Op zondag 12 mei van 14:00 tot 21:00 uur gaat het Groot Letterfestival door in Huis van de Wijk de Klooster en Cultuur Centrum Jan van der Ploeg. Dit festival werd voorheen georganiseerd in Eindhoven. Nu is Rotterdam verkozen en het festival krijgt dan ook een bijzonder Rotterdams accent. De bedoeling is 80 plussers een podium te geven om hun levenservaringen te delen en vooroordelen te doorbreken.

Het Letterfestival wil de wijk naar binnen brengen bij de seniorenvoorziening en mensen kennis laten maken met literatuur. De senioren verhalen spelen een centrale rol. Er komt een schrijfwedstrijd. Goede verhalen verbinden mensen en doorbreken eenzaamheid. De aandacht verschuift van gezond oud worden naar gelukkig oud worden.

Het Groot Letterfestival engageert grote namen en Rotterdamse coryfeeën als Roel Pot. Er komt ook een kinderprogramma, een verhalenhuis en acrobaten. Amateurs (stille stemmen) en professionals worden met elkaar verbonden. In de aanloop wordt het Jan van der Ploeg huis aangekleed. Denk aan wild breien. Er komt ook een radioprogramma.

De organisatie berust bij Wintertuin, een literair productiehuis met talenten als Noortje Kessels en Mariska Verhulst (van Duizel in het Park). In de aanloop kunnen bewoners maandelijks meedenken over het programma.

Gezocht: de beste verhalen over moeders

Het Groot Letterfestival organiseert een schrijfwedstrijd. Is het vertellen van verhalen je met de paplepel ingegoten? Doe dan mee aan de schrijfwedstrijd van het Groot Letterfestival! Zondag 12 mei, op moederdag, vindt het Groot Letterfestival voor het eerst plaats in Rotterdam, een bijzonder literair festival dat plaats vindt in het Oude Noorden. Daarom zijn we op zoek naar de mooiste, grappigste, meest ontroerende en absurde verhalen met als thema ‘moeder’

Is je moeder de mooiste van de wereld? Welke persoon is als een moeder voor jou?  Welke dingen van het moederschap hebben je verrast?  Wilde je graag moeder worden maar is het nooit gelukt? Wat zou je tegen je moeder of tegen je kind willen zeggen?  Is een moeder van tegenwoordig hetzelfde als eentje van vijftig jaar geleden?

Schrijf het op en stuur je tekst in vóór 14 april 2019. Iedereen mag meedoen, in alle genres: gedicht, songtekst, rap, verhaal, brief, column, essay, recept, theatertekst of iets anders. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De winnaar wordt bekend gemaakt op het Groot Letterfestival op zondag 12 mei.

foto:  Vincent van den Hoogen