Een aantal thuiswonende 75-plussers in Bergpolder heeft in juni een schilderpakket in de brievenbus ontvangen om mee te doen aan het kunstproject ‘Nu en... Kunstproject voor 75-plussers in Bergpolder

Een aantal thuiswonende 75-plussers in Bergpolder heeft in juni een schilderpakket in de brievenbus ontvangen om mee te doen aan het kunstproject ‘Nu en Dan’ van beeldend kunstenaar Antoinet Deurloo. In de maanden juli en augustus wil ze dit project vervolgen met kunstworkshops in de wijk.

Het project heeft als thema ‘Toekomstdromen’ en begon begin juni met een thuisactiviteit voor de 200 thuiswonende 75-plussers.

In het ontvangen schilderpakket zat informatie over het project, enkele vragen over de kunst- en cultuur interesse van de 75-plussers en een schilderopdracht, inclusief verfset, om een tekening in te schilderen.

Het geschilderde werk konden de deelnemers inleveren bij Stichting Socrea Sophiahof en Centrum De Middenweg.Vervolgens kunnen de 75-plussers vanaf half juli deelnemen aan vier kunstworkshops op verschillende locaties in Bergpolder: Sophiahof, De Middenweg en Hof van Noord – Vredestuin Noord.

Gedichten, tekeningen
“Met dit project wil ik hun ‘toekomstdromen’, de ‘oplossingen’ en ‘knelpunten’ bespreken en deze in vier workshops vertalen naar gedichten, tekeningen, schilderijen en collages. Zij worden hierbij geholpen door kunstenaars die vanuit hun eigen vakgebied de kunst workshops geven.

Tijdens een feestelijke afsluiting worden de werken van de deelnemers getoond in een openbare expositie en krijgen alle deelnemers, vrijwilligers en samenwerkingspartners een boekje met een overzicht van het project.

Mijn wens is om later in het jaar een regulier aanbod voor deze doelgroep op te kunnen zetten met een bijbehorend informatieplatform.”

Wilt u zich aanmelden of meer informatie? Mail naar antoinet@hogedrukgebied.com of bel met SOL: 010-2448240.