Echte Liefde, de bewoners theatergroep uit het Klooster, speelt ‘Liever lasagne’ onder regie van Aukje Dijkstra. Het stuk speelt zich af op een camping... Liever lasagne door Echte Liefde

Echte Liefde, de bewoners theatergroep uit het Klooster, speelt ‘Liever lasagne’ onder regie van Aukje Dijkstra. Het stuk speelt zich af op een camping waar wel heel rare vogels huizen in schattige kleine tentjes. Op de camping ’ Een eigen Plek’ is iedereen op zoek naar een eigen plek. Sommige gasten hebben het moeilijk met het aangaan van contacten en verbinding. Maar zeker op een camping is het soms bijna onmogelijk contact te vermijden. De camping mama met een wat eigenwijze tiener dochter bereidt haar specialiteit de overheerlijke lasagne.

We maken kennis met de lesbienne wiens vriendin Lesbos verkoos boven de camping. Een soort goeroe die genezende kwaliteiten blijkt te hebben is constant in trance en biedt zijn kwaliteiten aan tegen een zacht prijsje. Een binnenschipper kreeg de bons van zijn geliefde die niet constant wilde varen.

  

Een visser vindt de mensen ‘interessant.’ In plaats van een grote vis vangt hij alleen guppy’s. Een koppel besluit een trio te wagen. Een hoertje van de Keileweg trouwt met een kasteelheer maar belandt na diens dood weer in de armoede.

De camping heeft een animatrice aangetrokken als kinderentertainer. Ze geeft nu seniorengym en moet haar verwachtingen bijstellen. Een zanger met uitputtende wereld optredens legt het loodje. En kinderloze moeder schaakt de baby van ruziënde ouders. Het kleintje helpt haar van haar verslaving af. De goeroe belooft alle angst weg te nemen.

  

De verbinding
De conclusie van het stuk is dat het hem gaat om de verbinding. Die verbinding krijgen de spelers en later ook de kijkers bij het smullen van een overheerlijke lasagne. ‘De opbouw, de samenstelling, de kwaliteit van de ingrediënten en het aantal laagjes deze maken jouw lasagne’ is de boodschap.

We praten met de spelers die een eigen personage en teksten mochten verzinnen. Het was een geleidelijk proces onder leiding van Aukje, die er telkens de geschikte tekst en performance uitviste. Petje af voor dit gebeuren.