In de studio de Bakkerij worden we verrast door een indringende tentoonstelling met portretfoto’s  en theatrale schetsen van deelnemers en bezoekers bij de Nico... NAS mensen geportretteert

In de studio de Bakkerij worden we verrast door een indringende tentoonstelling met portretfoto’s  en theatrale schetsen van deelnemers en bezoekers bij de Nico Adriaan Stichting. De foto’s zijn van de hand van fotograaf Johannes Odé en vertonen veel karakter. De schetsen zijn van Marieke van Asperen. Wendy Hogendijk en Eva Kruijs hebben met de NAS mensen een theaterstuk in moderne Shakespeare stijl gemaakt. Het stuk heet dan ook Romeo en Claudia (de hoofdrolspeelster).

De spelers vertolken hun persoonlijke ervaringen. De regisseurs waren zo onder de indruk van de mooie verhalen dat ze besloten aan de vier opvoeringen een fototentoonstelling met pakkende teksten te koppelen. Ze hopen zo een nog breder publiek te bereiken. De expositie blijft nog tot eind april hangen.

   

De portretten
We zien het portret van Anthony uit Curaçao die componeert. Ron met zijn charmante glimlach stelt dat de kunst de reden is om te blijven vechten voor het leven. Aan ons oog trekken ze voorbij , de bescheiden Robert , Silvia die de Rotterdamse kak madame speelt. Voor Clif is kunst zijn Julia. Van Spookburger werd hij mantelzorger. Lima uit Kaapverdië heeft altijd gedroomd van theater spelen. Claudia’s leven veranderde van de één op de andere dag toen ze werd opgenomen door de NAS. Ze kende donkere dagen, maar dat hielp haar om goed en slecht te scheiden
.

Peter maakte het één en ander mee. Zijn vriendin Fiona die hem begreep kreeg een verkeersongeluk. Peter is positief en geniet van zijn familie. Aan de muur prijken ook metershoge theatrale schetsen van Marieke van Asperen. Het zijn schetsen waar de NAS mensen voor model stonden. Marieke is blij tegelijk met de foto’s te kunnen exposeren.

Haar schetsen geven ruim baan aan tragedie. Marieke kent een aantal spelers, toeval dat ze die mensen weer tegenkomt. De theatrale setting is prachtig.