Nina Valkhoff is een talentvol schilder. Haar passie zijn muurschilderingen. In het Rotterdamse heeft zij drie prachtige werken op Zuid en één in Noord... Nina Valkhoff wonderlijke natuurschilder

Nina Valkhoff is een talentvol schilder. Haar passie zijn muurschilderingen. In het Rotterdamse heeft zij drie prachtige werken op Zuid en één in Noord in de van der Sluysstraat. Al 20 jaar zit zij in het vak. De start was bijzonder toevallig. Toen Nina op de kunstacademie Willem de Kooning zat, werd ze gevraagd om een salsaschool op te fleuren met een muurschildering.

Zo is het begonnen. De inspiratie van Nina is de natuur en bijzondere dieren. Haar aandacht gaat ook uit naar dieren die met uitsterven worden bedreigd. Zo zit er in haar werk ook een stukje boodschap. Ze schildert neushoornvogels, naaktkatten en kerkuilen.

Het werk van Nina is kleurrijk en sprookjesachtig. ‘Dieren geven ziel aan mijn werk. De flora en fauna is een voortdurende inspiratiebron.’

Momenteel maakt ze een tour door Ierland, Italië en Zweden, met het oog op opdrachten verwerven.

In Ierland heeft ze een klus en tegelijkertijd doet ze mee aan het plaatselijke Street Art festival. Ook in Zweden neemt ze deel aan een dergelijk festival en tegelijkertijd heeft ze een opdracht van het ministerie van Bosbeheer.

Geïnspireerd door het Zweedse natuurgebied, gaat ze hier haar grootste schildering ooit maken, twintig meter breed en acht etages hoog. Nina is van geen kleintje vervaard. Ze maakt geen muurschilderingen onder de 25 meter. Soms is ze er een week mee bezig,.

Voorbijgangers maken dan graag een praatje. Maar er moet wel doorgewerkt worden. Bij een deadline soms 12 uur per dag met een koptelefoon op de oren. Italië is ook inspirerend vooral de biënnale in Padua..

We spraken enkele fans van Nina die haar werk ook volgen en heel enthousiast zijn. Valkhoff zou ook graag in het Oude Noorden iets realiseren. Ze vindt het een aantrekkelijke, artistieke wijk.

We ontmoetten Nina in Gallery Untitled in de voormalige school in de Koningsveldestraat, waar ze voor het eerst schilderijen exposeert. Normaal gaat het omgekeerd, van schilderij naar Streetart. Het werk is verrassend en zeker een bezoek waard aan de gallery.

In de schilderijen keert weer de band met de natuur terug en wonderlijke dieren. Valkhoff schildert op houten platen, wat de stevigheid evenaart van het beton van de murals.