De Winterparade strijkt neer in Happy Earth, het Vega restaurant op Zwaanshals 299. Deborah Kraaijeveld exposeert met haar poëtische potlood tekeningen en inkt werk,... Pica Pica, Winterparade in Zwaanshals

De Winterparade strijkt neer in Happy Earth, het Vega restaurant op Zwaanshals 299. Deborah Kraaijeveld exposeert met haar poëtische potlood tekeningen en inkt werk, alles met een rafelrandje. Deborah studeerde autonome kunst aan de Willem de Kooning academie en kunst en cultuurwetenschap aan de Amsterdamse universiteit.

We zijn onder de indruk van het zachte maar tegelijk kritische werk. Vissen in bokalen, dode vogels, een zwarte inktwolk als een tekstballon boven een vrouwenhoofd zonder gezicht, dit staat in schril contrast met de duif op het hoofd van het kind, de knuffel  met het zeepaard, de omhelzing van het nertsdier. De potloodtekeningen hangen naast kleurrijk inktwerk. Ik zie een man met twee hoofden die een tegengestelde richting uitgaan. Op de achtergrond klinkt Blonde On Blonde van Bob Dylan. We nemen een heerlijk cranberry gebakje met Adget Earl Grey thee.

   

Happy Earth is een honderd procent plantaardige toko. Ze gebruiken geen dierlijke vetten en alles is gericht op duurzaam. De producten zijn suikervrij, lactosevrij, sojavrij en glutenvrij. Als we naar de kaart kijken worden we wel vrolijk. Huisgemaakt ontbijt, Mango Madness, Blueberry Oatmeal (een variatie op havermout). Wat te denken van roggebrood met Mashed Avocado, van pindasoep en een Buddha Bowl, van groenten- en fruit smoothies?

   

De zaak loopt vol met jongelui. Er heerst een zachte sfeer. We komen Amsterdammers tegen die vallen voor Rotterdam. Er komt een optreden van de Columbiaan/Curaçaoër Math Bouilla. Hij is een singer songwriter met een gouden stem. Treffend is ook het hoge stemgeluid. ‘Er is meer dan studeren een graad halen en dood gaan’ debiteert de zanger. Hij wil in zijn leven grotere dingen doen. Happy Earth blijkt te inspireren.