Het is de laatste uitgave van Route du Nord, maar dan ook een heel speciale. Diverse kunstenaars, muzikanten, dj DNA, dansers en visual specialisten... Sacre du Nord

 Het is de laatste uitgave van Route du Nord, maar dan ook een heel speciale. Diverse kunstenaars, muzikanten, dj DNA, dansers en visual specialisten maken samen een levend kunstwerk dat het publiek echt overdonderde. De band is experimenteel en bestaat uit basgitaar (supertalent Bruno), viool, drumstel, piano en tabla. De visuals doen denken aan de oude vloeistof dia’s. Bij wijlen zie je de hartslag van de muzikanten.

De visuals zijn als een toverlantaarn. Traliewerken wisselen zich af met sterren. Trekker Eddy Kaijser bedankt Havensteder en stichting Caesar. De danseressen klimmen in een soort leeggeblazen luchtkussen. Het kussen heeft het skelet van een rog en is bijzonder flexibel. De danseressen stuwen het opwaarts en het lijkt wel een reuze schelpdier of wordt het een zijderups? Tabla en basgitaar maken het met hun doffe tonen spannend. De twee  dames zorgen voor een wonderlijke performance.

De act eindigt als een afgeschud slangenvel. De tweede act wordt wervelend. De muziek gaat staccato. Dan volgt een uitbarsting, de visuals spatten uiteen. Vervolgens wordt het een vrolijk feestje met de diepe basklanken als begeleiding. De vormen wisselen elkaar af, een draak, een vlinder die uit zijn cocon komt. De visuals tonen beelden met raadselachtige elementen.

De muziek is een lokroep en de visual vormt een spinnenweb. Een warm applaus werd gegeven voor dit experimentele hoogstandje.