Het wereldmuziek programma op dag 2 van Muziek op de Rotte wordt ingeleid door de Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie met swingende nummers en zanger... Wereldmuziek is aantrekkelijk

Het wereldmuziek programma op dag 2 van Muziek op de Rotte wordt ingeleid door de Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie met swingende nummers en zanger Jan Ter Hell. Rysk is de naam en ze zijn een publiekstrekker voor Turkse buurtbewoners die ook blijven zitten voor het verdere programma. Savara’n is een groep die Toeareg muziek speelt uit het zuiden van Marokko. Dit Sahara tweetal zingt meditatieve nummers. Magda Mendez is van de Samba, maar haar fado is overweldigend, je krijgt er kippenvel van. Ze grijpt terug naar haar Portugese Roots.

 

Er wordt enthousiast gedanst. Het is heel druk bij de ponton en er zijn opvallend veel jonge mensen. Isabel Bermejo en The Impact brengen hartstocht en ook hiphop. Mensen verdringen zich bij de hekken. Ze is meespelend en fascinerend. De Gita Bouhari band brengt ballades met veel melancholiek. Het is Badou achtig en gaat naar lichte soul. Red Herring is de bluegrass kraker die charmeert.

  

Dan komt Spijkers met muzikaal cabaret dat begint en eindigt aan de stamptafel. Ze zijn spetterend. Enig zijn de danspasjes van de leadzanger. We krijgen tere liedjes naast echte swing. ‘Kaas, kaas, kaas. Rita met de kuiten.’ Het klinkt en gaat erin als koek. ‘Je hebt eczeem, maar je hebt mij.’ Mijn Kaapverdische buurman vindt het een echte film, story telling. Enig is als de lied zanger voor pampus valt en weer opkrabbelt. Spijkers is sociaal, heeft een eigen sound en ontroert.

Conjunto Papa Upa is de Venezolaanse hekkensluiter. Meer dan 200 toeschouwers dansen op dit overdonderend muzikaal spektakel met soms lage stem.

In de loop van de dag is het publiek wel vier maal verwisseld. De opkomst is groot en dat ligt niet aan de volle maan.

Meer foto’s van de tweede dag op noord010inbeeld