Op het reuze terrein van brouwerij Noordt vond een uniek gebeuren plaats. We zitten midden in een uitgespreide menigte van wel 150 jonge mensen... Brouwerij Noordt beleeft primeur

Op het reuze terrein van brouwerij Noordt vond een uniek gebeuren plaats. We zitten midden in een uitgespreide menigte van wel 150 jonge mensen tussen 25 en 30 jaar. Op gedisciplineerde wijze zit iedereen op afstand, 4 personen aan grote tuintafels. De binnenkomers worden verwelkomd, krijgen een koptelefoon en worden door een charmante dame naar hun plaatsen begeleid. Via de koptelefoon kunnen 3 dj programma’s beluisterd worden.

Er wordt hevig gezwaaid met de armen, de hoofden gaan heen en weer en op de tafels wordt gedanst. Op een groot spandoek prijkt ’ Silent Disco met de buren’. Alle buren tot Zwaanshals toe kregen een persoonlijke uitnodiging.

We zien dan ook heel wat koppels uit de Havensteder bouw en ook vanop de balkons wordt meegeluisterd. Af en toe horen we een luid applaus.

Aan de entourage is hard gewerkt: een stand met chinees eten, een aparte wijn en fris bar en natuurlijk de grote bar in de brouwerij zelf met tal van speciaal bieren.

We bestellen een smakelijke Trippel van eigen merk, die niet onder doet voor een Westmalle.

 

Diskjockey Jolly Booth drijft het ritme op en tot ieders verrassing worden er ook muzikale bingo’s gedraaid. De cijfers worden vervangen door titels van muzieknummers. We gaan voor de volle kaart. De winnares krijgt een heel pakket met gevarieerde bieren. Er wordt duchtig geschud met de billen en zowat iedereen maakt creatief gebruik van zijn tafel.

Urenlang staren naar een mandarijn
De Belgische Lotte Velvet weet iedereen te verbazen. Met gitaarspel en poëtische teksten speelt ze in op een jong yuppen publiek.’ Ik ben een zenmaster en vraag een open denkproces.’

Het gaat over Bill Gates en de Chinese cocktail. Ze steekt de draak met inspraak. ‘ Er zijn 4 seizoenen, ik wil inspraak.’ Ze droomde altijd van advocaat worden, een beroep met status. Deze droom had ook de drag queen uit Hongarije.

Ze wilde ook een beroep met status: acteur, beeldend kunstenaar. Ze vormt bij het UWV een hoofdpijndossier en krijgt HIV In het AZC. ‘Elke seconde gaat een varken dood.’ Zo eindigt het eerste optreden.

‘Volg een lachcursus, jezelf accepteren, relativeren, stop de drang naar controle, niet piekeren, leuke dingen doen, openstaan voor veranderingen, alles vieren niet alleen je verjaardag, je hart volgen, pieken op het juiste moment, je eigen beste vriend zijn, geluk zoeken, een moestuintje aanleggen op je balkon, op je hoofd staan om het eens anders te bekijken, detox, kruidenthee, gedragstherapie, mindfulness.’’ Depressie is bedacht door de farma industrie.’

‘ Gelukkig zijn. Urenlang staren naar een mandarijn.’ Je kan je voorstellen dat het publiek er hartelijk om moest lachen. Is het de herkenning? In elk leidt het tot behoorlijk relativeren. Het feest ging nog uren door zonder enige overlast.

Het bewijst dat jonge mensen zich ontzettend kunnen vermaken op de meest originele manieren.