Een voltallige brassband met een heuse trompetter gaat de stoet vooraf de Noordmolenstraat in. Carnaval du Nord is opgericht door Emelina uit de Erasmusstraat.... Carnaval du Nord breekt harten

Een voltallige brassband met een heuse trompetter gaat de stoet vooraf de Noordmolenstraat in. Carnaval du Nord is opgericht door Emelina uit de Erasmusstraat. Vorig jaar is ze overleden. Haar dochter heeft het stokje overgenomen om haar moeder te eren en enige swing te brengen in het winkelgebeuren en de volkswijk. Vlinders was het thema van de stoet. Een reuze vlinder als een praalwagen werd door Caroline en haar partner ontworpen en gefabriceerd.

  

Een mooie groep kleine vlinders volgde de geluidswagen met populaire Antilliaanse deuntjes. En wist je dat ook de echte koningin van het Zomerfestival haar opwachting maakte en met de stoet meeliep? De tocht ging door de Zwartjanstraat, over het Pijnackerplein waar gespeeld werd voor het plaatselijk café en het nieuwe WES. Van het Pijnackerplein ging het over het Brancoplein en Snellemanplein naar de volksbuurt achter de Wiekstraat.

Vanop balkons niets dan dansende mensen, wat een belevenis. Vóór het huis van Emelina werd nog een speciaal concert gegeven. Op het Noordplein werd door de deelnemers van heerlijke pasteitjes gesnoept. Volgend jaar zijn we er weer.