In een prachtige open tulp loopt een beauty. Aan de wanden hangen de foto’s van de Richie Emelina de onlangs gestorven Initiator van het... Carnaval du Nord eert Richie

In een prachtige open tulp loopt een beauty. Aan de wanden hangen de foto’s van de Richie Emelina de onlangs gestorven Initiator van het Carnaval du Nord. Bij de start van de stoet wordt een minuut stilte gehouden en vervolgens geapplaudisseerd. Op een andere praalwagen prijkt een vliegende vis, een torso en een schild. De individual geeft vorm aan ‘Aquarius’. Aan de kop van de optocht speelt een talentrijke brassband met twee trompetten erbij die het tromgeroffel een melodieuze lied meegeven.

   

Een hele groep met wapperende pluimen, brede schouderbladen, laarzen en scepters vormt het dansend hart. Auto’s hoeven nauwelijks tegen gehouden te worden door de verkeersregelaars. Iedereen blijft spontaan staan en wil het zien. Het publiek vult de Zwartjanstraat en stroomt de winkels uit. Regelmatig stopt de brassband voor een plaatselijk concert. De Noorderboulevard wordt dan verruild voor de buurt. Na een rondje Pijnackerplein komt er een rustpunt.

Heerlijke slaatjes en pasteitjes verraden Curaçao. Langs het Brancoplein gaat het richting Snelleman. Iedereen rent de balkons op. In de Wiekstraat komen de bezoekers van het verjaardagsfeest naar buiten.  Een verrassing! Klapper op de vuurpijl wordt het smalle Zwaanshals, waar zowel de aanzwellende volgers stroom als het publiek met de telefoons in de aanslag de straat bezetten. De brassband geeft een fantastische muzikale dansshow voor een applaudisserend gehoor.

   

De alternatieve winkeliers die goed op de hoogte waren vinden het fantastisch. Op het Noordplein aangekomen wordt er gedanst vóór de kroegen. De carnavalsgroep aangemoedigd door hun charme zanger kan er geen genoeg van krijgen. Wapperende pluimen en wiegende heupen. Toeschouwers gaan spontaan mee dansen. Wie kan er stil blijven bij Antilliaanse muziek!

Een pluim voor de dochter voor Emelina die de stoet toch wilde laten doorgaan.’ Zo zou mijn moeder het gewild hebben.’