Diverse kunstenaars van DamNedAct werkten samen met Soraya Sultan om de kinderen en hun ouders een levendige en artistieke middag te bezorgen. Masker makers... DamNedAct meets Soraya

Diverse kunstenaars van DamNedAct werkten samen met Soraya Sultan om de kinderen en hun ouders een levendige en artistieke middag te bezorgen. Masker makers inspireerden de kinderen die er echte plaatjes van maakten. Met stoere kleding erbij, schouderstukken en lint waren ze klaar voor een optocht door de wijk. Japanse kunstenaars maakten van witte plastic zakken aardige tunieken vol wonderlijke tekens.

   

In het overdekte atrium van Jan van der Ploeg werden van vuilniszakken een reusachtige opblaas stoel en een dito monster gemaakt. De bouwsels waren wel twee etages hoog. Naast de concentratie kon gesprongen worden op een luchtkussen of gehiphopped met Randy. Uit het niets verschijnen in asbest werende pakken en gasmaskers gehulde trommelaars met een kar vol vaten die een doordringend ritmisch geluid maken onder de kletterende stokken van het gezelschap.

De stoet wordt gevormd door alle verklede kinderen. Special guest is een Congolees performer die wel een heel bijzonder pak aan heeft met honderden recyclet vlaggetjes van alle kleuren, waar de Gilles uit het Belgische carnaval bij verbleken. Als een kronkelende slang trekt de hele groep door de wijk van Johan Idaplein over Meester Willem, Ruivenplantsoen, Soetendaalseweg  en Bergweg. Ook een bekend schilder loopt met een groot Lumumba schilderij.

   

Welcome in Paradise
Terug in van der Ploeg wacht een heerlijke high tea voor kinderen en de talrijk opgekomen moeders, die het ook erg naar hun zin hadden. De kantine heeft een paleisachtige uitstraling. Onze schilder kalkte op een wit bord: Welkom op de High Tea in Paradise. Het was een verademing en van een niveau dat we vaak ontberen. Werken aan het ontwikkelen van kindertalent is een creatief en verbeelding stimulerend proces. Trekker Louis van der Waal en vriendin Charline hebben hier een bijzondere bijdrage geleverd.

De combinatie met Soraya met esthetische smaak en verbindings talent leidde tot een ongezien gebeuren waar ook de senioren van Jan van der Ploeg met volle teugen van kunnen genieten.