Zaterdag 31 augustus trok de derde editie van het Waterfestival aan de Rotte grote belangstelling. Vooral was een grote opkomst van deelnemers aan de... Drakenboot races beheersen waterfestival

Zaterdag 31 augustus trok de derde editie van het Waterfestival aan de Rotte grote belangstelling. Vooral was een grote opkomst van deelnemers aan de drakenbootraces. Deze werden de hele middag gehouden aan de Crooswijksebocht over een parcours van 180 meter.

Maar er was meer: je kon meevaren met de Plastic Whale om zwerfvuil uit de Rotte te vissen, peddelden in een kano of kajak, of op een Stand Up Padle Board over de Rotte varen, deelnemen aan zeildemo’s, op het water lopen in waterballen of meevaren met de CroosPont.

  

De oever was omgetoverd tot een terras met palmbomen, strandstoelen, parasols, barretjes en lounge muziek. Ook dit jaar waren imkers van de Bijenhouders weer aanwezig met een demonstratie bijenkorf en konden kinderen zich uitleven op een klimwand.

Het Waterfestival aan de Rotte werd mede mogelijk gemaakt door Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, Wijkraad Oude Noorden, Gemeente Rotterdam, Stichting PlezierrivierdeRotte, Ondernemersvereniging de Rotte(meren) en OokditisdeRotte.