Burendag  alom in het Oude Noorden van de Jacob Catsstraat met Antilliaanse bingo en heerlijke hapjes tot het Klooster met een reuze schilderij en... Een kleurrijke burendag

Burendag  alom in het Oude Noorden van de Jacob Catsstraat met Antilliaanse bingo en heerlijke hapjes tot het Klooster met een reuze schilderij en een hartverwarmende zangeres . In de Teilingerstraat kon je planten krijgen van Daniel de man van de groenpool en een horde van schoonmakers ging als een stofzuiger door de buurt . We belandden eerst in het klooster en zagen buurtbewoners en kinderen aan het schilderen. Vier grote panelen vormden samen een kunstwerk.

Aan elk paneel werd geschilderd door Syrische buurvrouwen, artistiekelingen, dames van de buikdans groep en actievelingen uit van der Ploeg. Op de panelen zie je kevers, zwanen op de Rotte die langs de woonboot schuiven, verliefde koppels, basketbal spelers, druiven, vogels en een zomerse picknick. Dit verzamelde werk gaat een rondreis maken door de wijk.

  

Sofi speelt emotionele songs op haar elektrische gitaar en oogst terecht applaus. We proeven van lekkere koekjes en tal van pasteitjes ook van het hartige soort. Het kunstwerk is van de hand van Simone van Maurik en de schildercoach was Melissa Harmsen. Hop naar de Teilingerstraat met een kleurrijk luchtkussen voor de kleintjes, zand waar je regenbogen mee kan maken, gado gado met pindasaus en bananen als dolfijnen, suikerspinnen en cakes met slagroom.

Wat is je droomstraat werd aan de bewoners gevraagd. Hoe gaat die eruit zien ? Daniel overstelpt ons met dopheide, campanile, lavendel, salie en bola. Latifa maakte met haar meiden vogelhuisjes die bij bewoners aan de man werden gebracht.

Kinderen trachten met opgerolde tong langs een elektrisch circuit te manoeuvreren zonder de draad te raken. Ook behendigheid is in op burendag. Een bewoonster wil salsa dansen in de Banier. Dat wordt een bewonersinitiatief.