Het is uitzonderlijk warm voor september als de Galama Orchestra band verschijnt op een vol Pijnackerplein in het kader van de pop-up zomer parade.... Gipsy op een warme dag

Het is uitzonderlijk warm voor september als de Galama Orchestra band verschijnt op een vol Pijnackerplein in het kader van de pop-up zomer parade. Voor de supertrailer met het orkest komt aangereden zijn de Tukker Connection aanwezig met een theater huisje waarin bezoekers op bloederige wijze de corona kunnen bestrijden.

Het Galama Orchestra speelt pure Balkanmuziek met een internationaal gezelschap van Belgrado tot Suriname. Ze bespelen diverse saxofoons en een drum. Het hele plein gaat op corona afstand uit zijn bol. Het Pijnackerplein is een groot familie gebeuren. Alle stoeltjes zijn bezet. Kinderen huppelen op de muziek.
Verliefde paartjes blijven luisteren. Oud en jong verenigt zich.
De stenen banken rond het plein liggen in de schaduw en bieden koelte. Na vier weken pop-up parade is een zekere traditie gegroeid.

Na het optreden gaan bewoners richting lindeboom waar Linde Schinkel een gevoelig nummer opvoert met een vogelkooitje en een oud Engelse liederen uit de 17de eeuw. Een enorm contrast met de Gipsy band , maar een belangrijke bezinning over breekbaarheid en liefde.

Het was een heerlijke warme familiedag. De organisatie beruste bij het Rotterdams Volkstheater.