Bloklandstraat en Raephorststraat liggen vol met kleedjes waarop de meest kleurrijke en wonderlijke spulletjes zijn uitgestald. De kinderen ontpoppen zich als echte marktkooplui, maar... Koningsdag in Nieuw Noord

Bloklandstraat en Raephorststraat liggen vol met kleedjes waarop de meest kleurrijke en wonderlijke spulletjes zijn uitgestald. De kinderen ontpoppen zich als echte marktkooplui, maar dan met minimale prijzen. Leuke kinderboekjes ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ en ’Wie fluistert daar?’ springen in het oog. Wat verderop prijken een beauty case en een hele doos bollen wol.

Zonnebrillen liggen naast puzzels. Een race wagen die maar doorgaat ook over de kop, geeft sensatie. Mama’s slaan aan het bakken van wafels, pannenkoeken en baklava. De straten zijn bont versierd en de gezinnen hebben de oranje outfit. Wat opvalt is dat het gezin voor elke woning zijn eigen sfeer uitstraalt en hoe heel diverse bewoners warme contacten hebben opgebouwd. Ik heb al een loopfietsje gekocht, knuffels en leesboekjes voor de kleinkinderen.

Zullen we dat hobbelpaard ook nog meenemen? Ik neem en passant Tirza van Arnon Grunberg mee. Overal worden Afrikaantjes uitgedeeld, leuke oranje bloemetjes.

Nooit geweten dat Koningsdag zo verbindend kon zijn. Koningsdag werd georganiseerd door het buurtteam NieuwNoord.