Muziek op de Rotte zette het Oude Noorden weer op zijn kop. Dit muzikale festival bestaat uit drie dagen met beurtelings klassiek, wereldmuziek, jazz. ... Muziek op de Rotte spetterender dan ooit

Muziek op de Rotte zette het Oude Noorden weer op zijn kop. Dit muzikale festival bestaat uit drie dagen met beurtelings klassiek, wereldmuziek, jazz.  De spits van Klassiek werd op vrijdag afgebeten door de Mainport Barbershop Singers, een fantastisch mannenkoor. Wat moet je anders dan zingen als je op je knipbeurt wacht? De Rotterdamse Chamber Music Society was op het kleine podium telkens het verbindend element met aangename Mozart parafrases. Het North Sea String kwartet bracht experimentele nummers waarbij de viool soms als gitaar werd gehanteerd.

  

Het Jansouz ensemble bracht schitterende Iraanse muziek vol poëtische emotie. Klapper was de Turkse band Sami Dalmis met Tansiyon die heel wat Turks publiek aantrok richting het podium. In het slotnummer klonk buikdans muziek die dansers op de vloer kreeg. De hoofdactwas Benjamin Herman, beroemde saxofonist uit het Oude Noorden. Hij speelde samen met het Robin Nolan Trio. Tussen de artiesten was een dertig jarige connectie die nu pas op het Rotte podium tot bloei kwam.

  

De toeloop van publiek was overweldigend en het enthousiasme groot. Schitterende sax nummers van Sidney Bechet lieten het publiek meedeinen. Er werd bij heftige nummers zowaar gedanst. Opvallend was bij klassiek de forse aanwezigheid van jong publiek, twintigers en dertigers die drie kwartier aandachtig naar een kamerorkest komen luisteren.

De aanwezigheid van oprichtster van Muziek op de Rotte Corry Ulenberg werd erg op prijs gesteld. Corry kon het gezien haar gezondheidstoestand niet lang volhouden, maar ze was er en werd in de bloemen gezet. Buurtbewoner Ton was blij met de uiteindelijk aangelichte Noorderbrug .’ Daar hebben we lang voor gestreden.‘

Meer foto’s van de eerste dag op noord010inbeeld