Het Eurovisie Songfestival gaat dit jaar echt door in Rotterdam! En met het Stadsprogramma beleef je het Songfestival bij jou in de buurt. Open... Open Up Noord, beleef het Songfestival in Noord

Het Eurovisie Songfestival gaat dit jaar echt door in Rotterdam! En met het Stadsprogramma beleef je het Songfestival bij jou in de buurt. Open Up Noord is onderdeel van het Stadsprogramma. Noord wordt in het zonnetje gezet – met al zijn bijzondere plekken, mensen en initiatieven.

In mei is er een tentoonstelling op straat, kinderen kunnen samen vlaggenlijnen maken en meedoen met sportieve activiteiten. En we duimen dat de talenten van Open Up Talent een plek krijgen op het (online) podium van het Stadsprogramma. Zin in meer? Studio De Bakkerij heeft flink wat activiteiten in Songfestival Sfeer.

Lees meer over Open Up Noord in de gratis festivalkrant die begin mei overal in Noord wordt bezorgd. Of ga naar de website www.openupnoord.nl

Tentoonstelling op straat
Vanaf 5 mei is er een tentoonstelling op straat in Noord. Op 24 plekken kun je een leuk, bijzonder of grappig verhaal horen. Verhalen van bewoners en ondernemers die verbonden zijn aan die plekken. Je ziet een interview met hen door de QR-code te scannen die je op de poster (of bij sommige locaties op een groot doek) staat. En natuurlijk zit er een flinke dosis Songfestival-hits in de tentoonstelling – inhaken en meezingen maar!

Neem een kijkje bij de WIJkcoöperatie, de Bergsingelkerk, de Skatebowl op het Soetendaalseplein, het Johan Idaplein, het Koopmanshuis of Café De Bel. Je kan een eigen route uitstippelen of alle 24 plekken bezoeken, maar net waar je zin in hebt. Leer Noord en bijzondere Noorderlingen (nog) beter kennen.

Je vindt een plattegrond met alle locaties die meedoen in de festivalkrant. Heb je de krant niet in de bus gehad? Kijk op www.openupnoord.nl waar je een gratis krant kan halen.

Vrolijke vlaggenlijn
Met een gratis knutseltas van Open Up Noord kunnen alle kinderen in Rotterdam Noord een vrolijke vlaggenlijn maken.

Ga samen met je vrienden en vriendinnen, je buren, de kinderen uit je klas aan de slag en hang jouw vlaggen voor je raam. Zo kan iedereen zien dat het Songfestival in Rotterdam is.

Vanaf 29 april kan je de knutseltas ophalen bij: Scrap XL, Schoterbosstraat 6c.

Dit kan ook bij Albert Heijn op het Eudokiaplein maar dan alleen op vrijdag 30 april. Stichting SOL organiseert leuke middagen tijdens het Songfestival. Je kan een vlaggenlijn maken en er zijn sportieve activiteiten. Woensdag 5 mei in Mozaïek om 13.00 uur (er komt ook een klimmuur), donderdag 6 mei in de Banier om 15.00 uur, dinsdag 11 mei in het Klooster om 12.30 uur.(er is een speciale Skateclinic op het Soetendaalseplein).

Open Up Talent
Open Up Noord en Cult North zijn samen op zoek gegaan naar muzikaal talent in Rotterdam Noord: Open Up Talent.  Na een oproep via de social mediakanalen van Open Up Noord hebben een tiental bands en muzikanten zich aangemeld.

Hieruit zijn vier talenten geselecteerd die een extra duwtje in de rug krijgen: Rum for Breakfast, Querencia, Theaterscholen MTO 10 en PTO 10, Qaq. Met elk talent wordt een professionele videoclip opgenomen.

Van decor tot styling, aan alles wordt gedacht. De vier videoclips worden ingezonden voor Rotterdam Laat Je Horen!

Daarmee maken ze kans op een (online) podiumplek tijdens het Stadsprogramma van 14 tot en met 22 mei.

Daarnaast wordt voor elk talent hoe ze een extra boost kunnen krijgen, bijvoorbeeld door hen te in contact te brengen met platenlabels en muziekstations. Cult North ziet graag dat Open Up Talent een jaarlijks terugkerend project wordt, waarmee talent uit Noord een podium krijgt voor een groter publiek.

Theater Studio De Bakkerij

Studio De Bakkerij organiseert leuke (online) activiteiten tijdens het Songfestival: Oma Greet’s Talent Show op 15 mei om 20.00 uur,  GIST podium x ESF 2020 op 19 mei om 20.00 uur, MATTIE MEE met Joke Bruijs op 20 mei om 13.00 uur, JA! Toch x Eurovision- Open Up op 21 mei om 20.00 uur.

De jongerenambassadeurs (JA’s) van De Bakkerij hebben het thema ESF 2021 met open armen ontvangen! Ze zorgen voor een avond vol talent uit Rotterdam. Jonge Rotterdamse makers in de genres muziek, film, theater, dans en spoken word hebben een performance voorbereid in Songfestival-stijl.

Meer informatie over de activiteiten staat op www.studiodebakkerij.nl.

Open Up Noord
Open Up Noord is een initiatief van de WIJkcoöperatie Noord en Jeugdtheater Hofplein. Het programma is mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van Wijkraad Oude Noorden, Wijkraad Bergpolder, Wijkraad Liskwartier, Cultuur Concreet, Stichting ter Bevordering van Volkskracht en Rotterdam Festivals.

Tientallen enthousiaste en betrokken vrijwilligers werken mee aan de activiteiten. Hierdoor is Open Up Noord echt van Noord, vóór Noord.