Het Rotterdams Milieucentrum organiseerde in november in de Nieuwe Banier weer het Energiecafe010. Het café werd druk bezocht, zowel door een flink aantal milieucoaches... Energiecafe010 in Banier

Het Rotterdams Milieucentrum organiseerde in november in de Nieuwe Banier weer het Energiecafe010. Het café werd druk bezocht, zowel door een flink aantal milieucoaches als door andere bewoners uit Noord geïnteresseerd in energiebesparing.

Milieucoach Karin Padmos gaf informatie over de koffer met voorbeelden van energiebesparing, waarmee milieucoaches de boer op gaan. Anna Maria Carbonara verzorgde knap de presentatie. Er werd een opzuinig quiz gespeeld waarbij drie ‘energieteams’ het tegen elkaar opnamen. Ook werd de Winterklaar010 award uitgereikt aan het beste energieproject voor en door bewoners. De prijs ging naar de huurders van de Havensteder blokken in Rotterdam Noord.

    

Een aantal interessante wokshops werden georganiseerd zoals ‘Rekenen met energie’. Wat is een kWh, een joule en een megajoule? Wat verbruikt uw ijskast? Hoeveel leveren zonnepanelen op? Corine Erades ging de strijd aan op het dak. Wat zijn de beste combinaties op ons dak? Mimi Slauerhoff organiseerde de workshop voor de VVE’s. Verder werd verteld over isoleren en zonnestroom.

Emile van Rinsum van het Milieucentrum belichtte de praktische kant van groene daken. Tegen het eind van het programma kreeg een nieuwe groep milieucoaches uit handen van gemeenteraadslid Niels Berndsen haar certificaat. Ze kunnen nu zelfstandig voorlichting geven aan medebewoners.

Je kan je aanmelden voor zo een cursus in 2017 via info@milieucentyrum.rotterdam.nl