Het is erg druk in Huis van de Wijk Mozaïek. We zien zeker honderd mensen. We maken een rondje door de zalen. Bij Gezond... Gezondheidsmarkt met reuze toeloop

Het is erg druk in Huis van de Wijk Mozaïek. We zien zeker honderd mensen. We maken een rondje door de zalen. Bij Gezond Gewicht leer je afvallen. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Plus doen bij je inspanningstesten. Ze meten je knijpkracht. Het MOB uit de Graaf Florisstraat maakt zich sterk voor ouderen. In Charlois worden nu drieëntwintig appartementen gebouwd met vierentwintig uurs zorg voor Marokkaanse en Turkse ouderen onder de naam ‘Beyt Essalam’.

Het complex bestaat uit 7 echtparen en 12 eenpersoons zorg appartementen. Daarnaast is er een gebedsruimte, gezamenlijke woonkamer en een dagbesteding. We botsen op Generation R Next. Ze richten zich op mensen met een kinderwens of zwangere vrouwen. Het is de bedoeling via 4 keer een 3D echo van uw kind en het invullen van vragenlijsten tijdens het eerste levensjaar, gegevens te verzamelen waarmee de gezondheid van toekomstige generaties kan verbeterd worden. Wie wil meedoen kan mailen naar generationr@erasmusmc.nl Metingen van lengte en tandplak, wegen, zijn concrete punten.

  

We worden voorgelicht in een volgende stand over het val risico en het verbeteren van onze balans. Bewegen is ook een toverwoord. Bij de buurvrouw laat ik me wegen, mijn omtrek meten en mijn lengte. Ben ik zo gezond als een vis? Aan de slag moeten we bij een zelfverdedigingscursus. Je leert afweren, knietjes geven en trappen. Buig door je knieën, dat geeft je mee kracht ontwijk de klap en ga naar de aanvaller toe. Een trapje in de knieholte haalt honderd kilogram onderuit.

Een klein Chinees vrouwtje Marlène van Krav, Maga is als een fury. Wat een dag! In de loterij heb ik niet gewonnen maar ik heb veel geleerd. Wist je dat er een gezondheidsmarkt komt op Feestival op 12 oktober? Een aanrader.