In het kader van het 10-jarig bestaan van Toneelvereniging Echte Liefde hebben zij 3 feestelijke afleveringen gemaakt van een buurtsoap zoals ‘Het Nieuw Hotel’... Het Nieuw Klooster Hotel

In het kader van het 10-jarig bestaan van Toneelvereniging Echte Liefde hebben zij 3 feestelijke afleveringen gemaakt van een buurtsoap zoals ‘Het Nieuw Hotel’ met de succesvolle personages uit de hit voorstelling ‘Nonsens in het Klooster’. Deze afleveringen zijn afzonderlijk te zien en er is geen voorkennis nodig van de eerdere voorstellingen. De abdis van een leeglopend stilte klooster heeft het gehad. Tijdens de open dag bedenkt ze dat het Klooster veel kan betekenen voor eenzame mensen in de buurt met een buurthotel.

   

Met het openstellen van het instituut komen echter ook spoken uit het verleden naar boven zoals de geschiedenis van het kind Manuel en helaas ook bezoekers met mindere goede bedoelingen. In het aanvankelijk goed draaiende buurthotel raken de normen op eigen wijze van slag van zoveel vrijheid. Als de abdis opeens verdwenen is wordt er door duistere krachten op slinkse wijze teruggestuurd naar de oude kloosterorde.

Blijft het hierbij of zullen de rollen nogmaals omdraaien? Daarnaast zijn de intriges rond de in het hotel ingecheckte personages gespeeld door oude en nieuwe leden , interviews over eenzaamheid van buurvrouw Gracia op de buurtbank en geesten van oude Rotterdammers uit ‘Ouwe Rotten aan de Rotte’, personages uit ‘De Rotterdamse Schone Slapers ‘ en nog veel meer. Jolina Wessels maakt het concept en heeft de artistieke leiding. De regie berust bij Aukje Dijkstra-Kroon. Wanneer kijkers straks als publiek van de buurtsoap enthousiast zijn geworden en ze willen meespelen of in een andere vorm meewerken aan het project dan kan dat.

Ze repeteren vier keer voor iedere presentatie en iedereen die wil mag meedoen. Bewoners kunnen zich na de voorstelling bij de receptie opgeven of via de website. Je kan ook de abdis bellen op het nummer : 0613375097. In februari worden de voorstellingen weer hervat.

Een uitgebreide reportage kan je vinden op noord010inbeeld