Veel mensen wachten te lang met het zoeken van hulp bij geldproblemen. In die tijd nemen de schulden toe. Daarom is de campagne ‘Kom...

Veel mensen wachten te lang met het zoeken van hulp bij geldproblemen. In die tijd nemen de schulden toe. Daarom is de campagne ‘Kom jij eruit’ vanaf 21 september live gegaan! Met posters van ambassadeurs in de buitenruimte, een tram en video’s op Facebook en Instagram. In de campagne staan echte mensen met echte verhalen centraal.

Kijk op Komuitjeschuld.nl.

Nieuwe doelgroepen
Veel Rotterdammers hadden al geldzorgen en door de corona crisis is de groep alleen maar groter geworden. Ze zijn bezorgd over hun baan en over hun inkomen. De effecten zijn nu al merkbaar voor ondernemers, zzp’ers, mensen met een flexcontract en jongeren.

Daarom is de insteek van de campagne dit jaar aangepast. Door de vraag te stellen ‘Kom jij eruit?’ hopen we zoveel mogelijk mensen te motiveren over hun geldzorgen te praten en hulp te vragen. Mensen die geldproblemen hebben of in de toekomst kunnen gaan krijgen, zijn daar zelf vaak niet van bewust.

En als ze zich er al van bewust zijn, is erover praten niet altijd gemakkelijk. Daarom verwijzen we in de campagne ook naar de ‘Geld Fit’-test op de campagne site.

Het is belangrijk dat mensen met oplopende betalingsachterstanden horen dat er hulp is.

Op Rotterdam.nl/wezijnervoorje staan alle locaties waar Rotterdammers met schulden terecht kunnen. Bewoners uit het oude noorden kunnen elke ochtend terecht bij Checkpoint huis van de wijk Mozaïek. Zij zitten in de Schommelstraat 69. Graag een afspraak maken van tevoren 010 244 8240.