Merline bewoonster uit de Agniesebuurt nam een origineel bewonersinitiatief dat hout snijdt. Ze wilde een verwendag organiseren voor mantelzorgers, mensen die zich met hart... Mantelzorgers even verwend

Merline bewoonster uit de Agniesebuurt nam een origineel bewonersinitiatief dat hout snijdt. Ze wilde een verwendag organiseren voor mantelzorgers, mensen die zich met hart en ziel belangloos inzetten voor familieleden of buren met lichamelijke of psychische problemen. Het werd fantastisch.

Heel Huis van de Wijk Mozaïek gonsde van het publiek. Overal waren originele verwenactiviteiten: Henna schilderen, een visagist, haarvlechten en krullen, nagelstyling en een sensationele hand- voet en nekmassage. Zelfs een Turkse mannenkapper was aanwezig. Je kon je haar laten knippen en je baard laten scheren. Er was een informatiestand over mantelzorg waardering en de mantelzorg Schijf van Vijf.

   

Natuurlijk kwam er ook een bingo met leuke prijsjes. Voorzitter van de Gebiedscommissie Thomas Roskam sprak zijn waardering uit voor de aanwezige mantelzorgers. Hij gaf naast een persoonlijk voorbeeld, ook een voorbeeld van die buurman die de rollator en de boodschappen van zijn buur naar boven sjouwt. Zorgen maakt hij zich over de cijfers die aantonen dat mantelzorgers dubbel zoveel ziek zijn dan de doorsnee bewoner.

    

Steun is op zijn plaats. De nieuwe directeur van Noorderbreedte Btisame Budam zette de initiatiefneemster in de bloemen. Namens de welzijnsorganisaties in Noord bedankte ze de mantelzorgers. Dan schoof iedereen aan bij het diner van het van Harte restaurant vergezeld van een verrassende loterij , mogelijk gemaakt door de plaatselijke winkeliers. De liedjes en het gitaarspel van een inspirerende jonge dame verwarmden het enthousiaste publiek. Een heerlijke dag was het.