In het Jan van der Ploeghuis, Hooglandstraat 69 is de tentoonstelling 50 jaar migratie neergestreken. Op de talrijke panelen wordt de geschiedenis geschetst met... 50 jaar migratie van noodzaak tot verrijking

In het Jan van der Ploeghuis, Hooglandstraat 69 is de tentoonstelling 50 jaar migratie neergestreken. Op de talrijke panelen wordt de geschiedenis geschetst met pakkende foto’s. Van de eerste gastarbeiders, Grieken, Spanjaarden, Joegoslaven, Italianen tot Marokkanen en Turken.

Het belang van het bedrijfsleven en de werving komen aan de orde. De huisvestingsproblemen worden geschetst, de migranten die zich organiseren, de gezinshereniging. De belangen en nauwe samenwerking met Nederlandse mensen. De gemengde huwelijken. De tweede en derde generatie. De rol die de derde generatie Nederlanders met migratieachtergrond speelt.

De expositie is tot stand gekomen door Stichting Cultuurcentrum Atlas en wordt mede ondersteund door Wijkraad Oude Noorden. Diverse groepen uit de wijk worden uitgenodigd de expositie te bezichtigen en met elkaar erover in gesprek te gaan.