Muziek op de Rotte dit jaar met de traditionele cultuurborrel waarop scheidend cultuurscout Sanne Lansdaal in het zonnetje wordt gezet. Per 1 november neemt... Afscheid van Sanne Lansdaal

Muziek op de Rotte dit jaar met de traditionele cultuurborrel waarop scheidend cultuurscout Sanne Lansdaal in het zonnetje wordt gezet. Per 1 november neemt ze afscheid na haar jarenlange inzet voor de culturele opleving in Noord door het aanjagen van culturele bewonersinitiatieven en het stimuleren van culturele activiteiten en evenementen in Noord. In een lange waslijst worden ze gememoreerd.

Ze bracht de kunstenaars uit Noord in beeld. Ze startte Noord Bruist op, stimulleerde Muziek op de Rotte, organiseerde het evenement 24 uur Cultuur en stelde de culturele kaart van Noord samen. Ze lag aan de basis van Gallery Crawl en kwam met het idee van de Burger Bepaalt. Hierbij beslisten burgers over welke culturele initiatieven geld krijgen en hoeveel, een uniek experiment.

Als cultuurscout zette ze kunst en cultuur op de kaart. Gaby Lafeber, directeur van Cultuur Concreet huldigde Sanne voor haar grote verdiensten. Sanne blijft in Noord werken als wijknetwerker in Blijdorp en later ook in Bergpolder.

Pitchen
Diverse bewoners kregen op de cultuurborrel de gelegenheid tot pitchen. In vijf minuten konden ze een Rotte Initiatief naar voren brengen. We kregen spetterende initiatieven van een Delfts Dansorkest ( Hans Meijer) tot een Rotte Terras vóór het Nivon ( Willem Ente) en een verbinding tussen Rebels en de nieuwe brug met blazers en een klassiek orkest ( Ruud Bergamin) Caty Palmen kwam met de heldin Hildegonde die de Rotte opvaart. Historicus Dick Vuijk wil het antieke Rottebeeld naar Noord.