Zes senioren van Humanitas Bergweg schreven verhalen uit hun geheugen, over gebeurtenissen en gevoelens van vroeger. Het is een ontroerend boekje geworden wat gepresenteerd... Bewoners schrijven hun verhaal

Zes senioren van Humanitas Bergweg schreven verhalen uit hun geheugen, over gebeurtenissen en gevoelens van vroeger. Het is een ontroerend boekje geworden wat gepresenteerd werd in het Jan van der Ploeg Huis. De auteurs lazen voor uit eigen werk. Van poëzie  tot sfeer scheppen. Schrijfster Elske Van Lonkhuizen begeleidde en inspireerde de senioren. Senioren uit het Jan van der Ploeghuis volgden dit voorbeeld.

   

Zij begonnen onlangs met een schrijvers les onder leiding van Elske. Het thema werd je eigen naam. Welke associaties roept dit op. Een Syrische bewoonster vertelde dat haar naam liefde betekent. Bij Soraya verraadt haar naam haar geboortedatum. Lenie wordt genoemd naar haar overgrootmoeder. Ook de invloed  van de Canadese bevrijders op de naamgeving is een duidelijke zaak.

De schrijfles is een voorbereiding op het Groot letteren Festival. Elske van Lonkhuizen heeft een zwak voor oude mensen. Ze woonde drie weken als schrijver in een verzorgingshuis in Eindhoven, begeleidt bewoners van verpleeghuizen bij het optekenen van hun verhalen voor het Verhalenhuis en is tevens verhalenschrijver bij het Zorgbedrijf Antwerpen.