Het Brancoplein zag er super gezellig uit met het kleurrijk koepeltentje van het Volkstheater, een terras en een lint van kramen. Pameijer verkocht vintage... Branco van Danzig danst

Het Brancoplein zag er super gezellig uit met het kleurrijk koepeltentje van het Volkstheater, een terras en een lint van kramen. Pameijer verkocht vintage uit hun winkel en bemande een informatiekraam. Turkse vrouwen tikken kinderkleding op de kop. Bewoners hielden workshops sieraden maken en schilderen. Bij Latifa en haar vrijwilligers kon je gitaren van de Kinks maken en je verkleden. Maar bovenal werd er gedanst.

    

De talrijke Cria Familia uit Brazilië kwam met een hele hoop trommels, slag- en snaarinstrumenten. Als indianen getooid maakten ze een ronde om het plein. Juliette met haar hoela hoops kreeg oud en jong mee. Tot zelfs de lead zangeres zong al hoepelend. Het publiek kon meespelen. Samba ballen gingen in de rondte. Deelnemers van Pameijer trommelden op de bongo’s en één deed een spectaculaire breakdance. Kinderen met diademen vol bloemen kringelden door het super gemixt publiek. Meester Kanya gaat met hen acrobatiek doen. Hele piramides worden gebouwd en de kleintjes van alle kleuren kunnen er geen genoeg van krijgen.

    

’Nog een keer, nog een keer.’ Om 15.30 uur gaat iedereen het Nieuwe Spoor binnen voor een heerlijke kip met rijst en sla. Lange rijen schuiven aan. Voor velen is het de eerste keer dat ze de gezellige ruimte van Pameijer binnenkomen. Met gevulde bordjes schuift iedereen naar buiten waar wel tien soorten ranja op tafel staan. Het houdt niet op. Priscilla wijdt ons in in de Afrikaanse dans. De soepele en moderne bewegingen brengen de kids op de vloer. Ook Soraya is aanwezig met een prachtige Hindoestaanse outfit. Het feest gaat door met spannende capoeira en opzwepende en vrolijke Braziliaanse songs.

Het was één groot familiefeest. De organisatoren Welzijn Noord en Pameijer kregen de felicitaties van de ondernemers rond het plein. ‘Zo hoort dit plein te zijn, een familiale ontmoetingsplek.’