Het Noordplein bruist. De terrassen zitten vol. Voor onze voeten ligt een schitterend tapijt van kunstgras vol kleurrijke geometrische patronen blauw en wit en... Flying Carpet

Het Noordplein bruist. De terrassen zitten vol. Voor onze voeten ligt een schitterend tapijt van kunstgras vol kleurrijke geometrische patronen blauw en wit en gele opvallende sterren. Het geheel bestaat uit een groen grasveld waarin kleinere tapijten zijn verwerkt. Bewoners vinden het surrealistisch. We praten aan de biertafel met Bart Cardinaal, één van de ontwerpers naast Eddy Kaijser en Nadine Roos. Het tapijt is gemaakt in een grote hal en bestaat uit aparte stukken van 30 meter en van 1 meter.

Een forse ploeg heeft er een maand lang aan gewerkt. De ontwerpers gingen uit van tapijt patronen die ze versimpeld hebben. Bestaande tapijten zijn in het groene veld ingebracht. We kunnen spreken van een senior en baby tapijten.

Frank van de Containerbar is duidelijk in zijn nopjes. Een ijskarretje van Koen verwent de kinderen.

Zigeunermeisjes op stelten komen de boel extra opvrolijken. Ze maken dansjes en sierlijke bewegingen.

Vanop de terrassen wordt geapplaudisseerd en een stamgast van de Postiljon laat zich rechtstaand op een stoel tussen de meiden fotograferen. Ik vraag Frank hoe de bewoners reageren. ‘We hebben een rottijd meegemaakt. Een beetje gezelligheid en vrolijkheid is op zijn plaats.’

Viola van de Wijkraad opent het grasveld officieel met een korte speech waarbij ook het CBK wordt gememoreerd en het doorknippen van een rood lint.

Viola doet en passant een pleidooi voor een groen Noordplein. Dan komt het Circus Strong Woman, met de sterkste vrouw van de wereld van Zuid Duitse oorsprong.

Het circus duo Jongleert, gooit de diabolo’s meters hoog, doet het met wel vier diabolo’s die de lucht in dartelen en netjes op het touw tussen de stokjes terecht komen.

Eva de sterke vrouw zet een atletische bewoner op haar buik terwijl ze als een plank tussen twee stoelen ligt. Eva wordt geketend en breekt uit.

Ze zet haar partner op haar schouders. Ze draagt een schommelend kind aan de ketting tussen haar tanden.

Tenslotte vormt ze met vier kinderen een levende carrousel. Het is nog niet afgelopen op het grasveld.

Bergen ballonnen worden gevuld met water, in combinatie met waterpistolen wordt het op deze tropische dag een vrolijk slagveld.