Goud van Noord is het Wijkpastoraat in een nieuw jasje. Sinds de nieuwe pastor Bram Robertsen en zijn vrouw Gerlinda zijn aangekomen waait er... Goud van Noord

Goud van Noord is het Wijkpastoraat in een nieuw jasje. Sinds de nieuwe pastor Bram Robertsen en zijn vrouw Gerlinda zijn aangekomen waait er een frisse wind. ‘We zijn er voor iedereen die wil groeien en zijn talent wil ontwikkelen zegt vrijwilligster Annette de Ouden. Iedereen verdient het volgens haar om mee te doen en verder te komen. Goud van Noord beschikt over een huiskamer op Zwaanshals voor een kopje koffie en een praatje. Er worden ook vrouwenactiviteiten en coaching georganiseerd.

Belangrijk voor Goud van Noord is het maatjesproject. ‘We noemen ze de Helden van Noord. Ze worden gekoppeld aan een senior of een nieuwkomer.’ Goud van Noord kent ook het project Woordenschat waarbij kinderen geholpen worden met huiswerk, werkstukken en spreekbeurten. De kinderclub (het vroegere Kingswork) bestaat uit 25 kinderen die bijeenkomen in de Weerhaan in de Gerard Scholtenstraat.

Annette vertelt wat ze allemaal samen doen: leuke dingen, knutselen, Bijbelverhalen beluisteren, speurtochten, tekenen. Alles is gericht op het verhogen van het zelfvertrouwen en samenwerken. Een beroep wordt af en toe gedaan op een professional uit de reclamewereld.

Ze leert je bloemen tekenen, een olifant en alles over diepte. Ze wordt geassisteerd door een artistiek aangelegde stagiaire. ‘We wilden het tekenwerk jureren met een gemixte jury met twee kinderen en twee volwassenen. Maar toen kwam de corona.’ ‘Sinds januari hebben we een 10 weekse kookles. We leerden tapas maken en op 1 april werd de limonade door gel vervangen!’ Assistentie komt ook van Inge van de Bergselaan. Ze werkt voor Dynamics Activities, een naschoolse werking.

Corona en online activiteiten
‘Op dit moment gebeurt alles digitaal. Online leren kinderen drie laagjes taart bakken, een egeltje maken met druiven, koekjes bakken. We maakten zelfs een filmpje over pizza’s maken.’ Goud van Noord heeft een what’s app groep. ‘We vragen hoe het gaat met huiswerk. We zorgden voor een aantal laptops.’ Via giften zorgt Goud van Noord zo nodig voor supermarkt bonnen. Het leven is duurder door het thuis zitten. Kinderen willen wel een koekje of limonade. Een kind met een te kleine fiets kreeg een geschikt model.

‘We posten regelmatig foto’s en de resultaten van vouwwerkjes die we leverden.’ Bram de wijkpastor is het eerste aanspreekpunt. Annette vertelt dat het pleinfeest van Serve the City op het Pijnackerplein vervangen wordt door een kleurplatenactie en een raam tekenactie. De winkeliersvereniging Zwaanshals bij monde van de voorzitter (Natuur-El) ondersteunt de actie. Kleurplaten en kaarten kunnen ingeleverd worden bij Goud van Noord. Thema van de actie is: Ik kleur voor Jou.

Het is de bedoeling kleur en fleur in de straat te brengen. De kleurplaten kunnen ook verkregen worden bij het speelgoed kraampje vóór het clubgebouw in de Gerard Scholtenstraat. 6 mei was de deadline. Ontdek je talent! is het devies van Goud van Noord.