Op de hoek Bloklandstraat 1e Pijnackerstraat prijkt de Opzoomer kerstboom. Rond de boom is het een drukte van jewelste. Kinderen verdringen zich om hem... Kerst, ontmoeting in vernieuwde buurt

Op de hoek Bloklandstraat 1e Pijnackerstraat prijkt de Opzoomer kerstboom. Rond de boom is het een drukte van jewelste. Kinderen verdringen zich om hem te versieren. In het kinderparadijs hebben ze op cd-tjes  hun wensen voor de buurt kenbaar gemaakt. ‘Spelen met elkaar’ en ‘Lief zijn voor elkaar.’ ‘Ik wil buurjongetje op mijn verjaardag’, ‘Samen lekker eten’ en ‘Ik wens dat er geen vuil meer op straat zwerft.’

  

Johannes komt met een grote uitschuif ladder om de piek op de boom te plaatsen. De kinderen gaan onbevreesd de ladder op, wel met een fietshelm! Naast de kerstboom staan twee partytenten en een tafel vol lekkers, chocolaatjes, koekjes, mandarijnen, chocolademelk en een uniek kerstcadeau. Voor elk kind is er een beeld kalender met plakplaatjes. Een aantal moeders hebben leuke hoedjes op met kerstboompjes of engelenhaar Het krioelt van de kinderen van baby tot kleuter en basisschool.

Twee grote vuurkorven knetteren gezellig. Het is een kunst om uit de rookwalm te blijven. We praten met de bewonerscommissie die vooral de ontmoeting wil realiseren met de omliggende buurt. ‘Dit is een begin, volgend jaar komen er meer bomen.’Kinderen en ouders stralen en er wordt gezellig gebabbeld.

‘In januari ruimen we vuurwerkresten op en geven een nieuwjaarsborrel.’ ‘We hebben een buurtapp en zo versterken we contact met elkaar.’ De NoordBest buurt is een unieke combinatie van oude bewoners  en nieuwkomers.

Dit laten ze weer zien met de Opzoomer kerstboom. Sponsoren waren AH en Lipton.

Een uitgebreide reportage kan je vinden op noord010inbeeld