Sinds kort is het Correct Gebouw omgetoverd tot een street art/graffiti  kunstwerk in afwachting van de onherroepelijke sloop voor nieuwbouw van een wooncomplex. Wie... Kleurrijk Kunstwerk

Sinds kort is het Correct Gebouw omgetoverd tot een street art/graffiti  kunstwerk in afwachting van de onherroepelijke sloop voor nieuwbouw van een wooncomplex. Wie de kunstenaars zijn laat naar zich raden. Kenners zien wel de handtekening van streetart graffiti kunstenaars. Na  het vertrek van Correct naar de Ceintuurbaan heeft het pand leeg gestaan totdat het in 2017 werd gekraakt en tijdelijk bewoond. Buurtbewoners hadden begrip voor de krakers.

“Het pand stond al zolang leeg, het verpaupert alleen maar verder”, zei  een vrouw. “Zolang er geen nieuwe bestemming is gevonden mogen ze er van mij blijven”, was de reactie van een buurman.

Toch hebben ze er vrij kort gewoond. Intussen werden plannen ontwikkeld voor EGM Architecten voor nieuwbouw die aan bewoners uit het Oude Noorden en Liskwartier gepresenteerd werden op informatiemarkten.

Het nieuwe pand krijgt dezelfde vorm als het Correct-gebouw. Het wooncomplex kun je in twee delen splitsen. De eerste vier verdiepingen zijn van rode bakstenen met erkers en verticale ramen, zoals veel te zien is in Het Oude Noorden. Bovenop deze authentieke basis komen twee moderne etages. Met veel glas is de buitenzijde transparant en de appartementen op deze verdiepingen hebben open balkons.

De panelen op de bovenste etages krijgen een zeefdruk die verwijst naar het verleden van het pand. Op de begane grond is een gezamenlijke tuin en ook het dakterras op de derde verdieping is voor alle bewoners open.

Hier kun je dus samen met de buren genieten van de zon. In de plint van het gebouw is ruimte voor horeca.

De 83 appartementen zijn duurzaam gebouwd: ze zijn gasloos, aangesloten op stadsverwarming en op het dak liggen 140 zonnepanelen.

In het pand zijn 68 huurwoningen die volgens Bouwen aan Rotterdam vallen binnen de prijsklasse €737,- en €1.350,-.

De andere 15 appartementen zijn koopwoningen, waarvan de meesten vallen in het middensegment tussen de €310.000,- en €460.000,-.

Een uitgebreide fotoserie vindt je op Noord010inbeeld