Het was weer een echt ontmoetingsfeest in de Teilingerstraat ter gelegenheid van 25 jaar zelfbeheer van hun panden. Het programma kunnen we best overstelpend... Teilingerstraat 25 jaar zelfbeheer

Het was weer een echt ontmoetingsfeest in de Teilingerstraat ter gelegenheid van 25 jaar zelfbeheer van hun panden. Het programma kunnen we best overstelpend noemen. Het begint met een wandeling door de wijknatuur onder leiding van stewardess Els Lepelaar. Kinderen volgen haar en ruiken aan groen en bloemen.

Ze vinden bijzondere plantjes en ruimen en passant op. Troep hoort niet in de natuur. Els vertelt in vertrouwen dat je beter de trein kan nemen dan het vliegtuig. Bij Garde Du Nord aangekomen treffen ze een bijzondere spaghetti boom, een pluk boom. Els vertelt over het vegetarisch restaurant en hoe je brandnetelsoep kan maken.

  

In bed met Van Lieshout
Natuurlijk is er Wim Noordergraaf met Zaadje, een echt natuur poppenspel. Op grote rollen papier wordt geschilderd en de kids kliederen elkaar ook onder. Bezoekers van de Mafkees doen driftig mee. Van Lieshout komt met een bakfiets waarop een bed. Hij kruipt erin met zijn pyjama en nodigt een dame uit om het bed te delen. Dat lukt. Hij leest een verhaaltje voor voor het slapen gaan en zet de wekker. Aan het eind verschijnt een condoom net boven de lakens. Oly Quist met de onvolprezen goochelaar creëert de onmogelijkste dingen. De kinderen vinden dit mini Las Vegas ongelooflijk.

Het Spoken Word komt van Micheline Plukker. Ze maakt indringende gedichten over haar eigen Rotterdamse identiteit en over het uit hun huis drijven van bewoners op Zuid. Alles wordt voortdurend opgeluisterd door de jazzy muziek van Lennert en The Happy Hearts. De piranha’s laten je geloven dat de goudvissen in de bokaal gevaarlijke piranha’s zijn waartegen alleen knoflook je kan beschermen.

Hilde Labadi zingt politieke klimaatliedjes. De hele dag worden de magen gevuld met barbecue, vlees en vega. Een heerlijke dag!