Kijk, in de Gerard Scholtenstraat op de hoek van de 1e Pijnackerstraat hangt een ornamentenlijst op een kunstwerk te wachten. Misschien het jouwe? De... Jouw tekening groot in een gevellijst?

Kijk, in de Gerard Scholtenstraat op de hoek van de 1e Pijnackerstraat hangt een ornamentenlijst op een kunstwerk te wachten. Misschien het jouwe? De tekening die je hiernaast kunt maken wordt misschien wel gekozen om in het echt op straat te komen, daar zorgt Mijnheer Mineur voor.

Aan jou dus om je kleurpotloden te pakken en aan de slag te gaan. Je kan je tekenvel ophalen bij het Kinderparadijs in de Meidoornstraat of bij de Hildegardisschool aan het Johan Idaplein. Blijf wel binnen de lijntjes, want dan past je tekening straks in de lijst. En gebruik het liefst kleurpotlood of kleurkrijt, een geverfd ontwerp is lastig om te vergroten.

En zorg je ervoor dat je tekening niet kreukt of gevouwen wordt? En je moet natuurlijk zelf verzinnen wat je het mooiste lijkt voor deze plek in het Oude Noorden. Misschien vind je het leuk om eens met je juf of ouders in de buurt te gaan bekijken wat in andere lijsten te zien is. Dat brengt je vast wel op prachtige ideeën! Ja, en als je tekening dan tenslotte klaar is kun je die op school laten.

Anders kun je hem afgeven op één van onderstaande adressen. Doe dat wel voor 15 april, want daarna wordt een tentoonstelling gehouden om de winnende tekening te kiezen. Daar wordt je natuurlijk voor uitgenodigd en lees je vast nog in de media.

Het plan is om de winnende tekening eind mei 2020 feestelijk te onthullen! Genoeg gelezen? Aan de slag, en veel succes!

Vragen of meer weten? mail naar geert@kunstenstadswerk.nl