Wethouder Bert Wijbenga van Schoon, Heel en Veilig kwam op bezoek bij de Noorderboulevard. In afwachting van zijn komst praten we met de coördinator... Zwartjan tegen hard rijden

Wethouder Bert Wijbenga van Schoon, Heel en Veilig kwam op bezoek bij de Noorderboulevard. In afwachting van zijn komst praten we met de coördinator Handhaving. Zijn team heeft 19 medewerkers. Ze focussen zich op de openingstijden en sluitingstijden van de winkels, treden op tegen grof vuil dat naast de containers geplaatst wordt en tegen hard rijden. Doorn in het oog zijn plekken als de Vijverhofstraat waar onlangs 500 flessen naast de container werden gestald.

Wijbenga komt binnen met bestuursassistente Caroline en de feestverlichting in de Zwartjanstraat gaat aan. Deze werd mogelijk gemaakt vanuit de dienst Economie die voor drie gebieden samen € 450.000,- uittrok. De verlichting wordt onderhouden door Stadsbeheer. Wethouder Wijbenga is loco-burgemeester en wethouder van Buitenruimte en Diversiteit.

Ondernemers aan het woord
De ondernemers presenteren zich als veelzijdige straat met de nodige festiviteiten als het Sinterklaas- en Kerst huis dat jaarlijks 500 kinderen trekt. 167 winkeliers zijn aangesloten bij het financieel samenwerkingsverband BIZ. Ondersteuner Anil Jagroep zorgt voor de maandelijkse nieuwsbrief en bezoekt regelmatig de leden. Een website is in aanbouw. De ondernemers gaan van start. Ergernissen zijn het parkeren, het hard rijden en de scooters en fietsers die ondanks het verbod de Noordmolenstraat invliegen.

Onlangs is er op een snoepwinkel een overval gepleegd. Gelukkig komt dit niet al te vaak voor. De winkeliersvereniging doet mee aan het Donkere Dagen Offensief, waarbij meer toezicht wordt toegepast. Bij het hard rijden speelt stoer gedrag een grote rol. Kunnen de kruispunten niet beter verlicht worden?

Kunnen de drie zebra’s niet aangelicht worden? Kan er geen zebra bij? De ondernemers zijn verantwoordelijk voor afval tot 25 meter naast de zaak. Kunnen er geen dubbele prullenbakken komen? Geprobeerd wordt een gezamenlijk bedrijfsafval bedrijf te promoten. Dit is efficiënter en goedkoper.

Kan er niet meer loop in de straat komen door o.a. muurschilderingen. Wethouder Kasmi van Cultuur zal hierop aangesproken worden. De Noorderboulevard als cultuur boulevard. Bert Wijbenga neemt het op zijn to do lijstje mee.