Ook in het Kinderparadijs is alles anders in corona tijd. Veel te stil! We missen de levendigheid van kinderen enorm. Daarom zijn we op... Alles is anders in corona tijd, ook bij het Kinderparadijs

Ook in het Kinderparadijs is alles anders in corona tijd. Veel te stil! We missen de levendigheid van kinderen enorm. Daarom zijn we op een creatieve manier op zoek gegaan naar andere manieren om contact te hebben met ouders, met kinderen en met de wijk.

We hebben nog nooit zoveel zelfgemaakte filmpjes met leuke activiteiten op de Facebook pagina gezet en iedere woensdag en vrijdag om 15 uur komt weer een nieuwe! Neem gerust een kijkje www.facebook.com/KinderparadijsMeidoorn. Ook hebben we nu een youtube kanaal en een instagramaccount. Er zijn heerlijke kookfilmpjes met eenvoudige recepten, hoe maak ik een katapult met een lepel, waarom zijn sommige zeepbellen niet kapot te krijgen en van alles over camouflage.

Er was ook tijd om de speeltuin helemaal te schilderen, de windmolenwieken glimmen en blinken in de zon! Ook de binnenkant van de wieken en de torens zijn weer wit. De “mikado strepen” zijn er ook weer fris opgeschilderd.

In de avonturentuin van het Kinderparadijs is een nieuw banden parcours aangelegd, zijn er nieuwe moestuin borden en is er een nieuwe percussie toren gebouwd. We kunnen niet wachten tot we weer open gaan. Nu proberen we te oefenen met afstand houden en we nodigen af en toe een klein clubje kinderen uit zodat het Kinderparadijs –wanneer het van het RIVM weer mag- op een veilige manier open gaan!

Ondertussen bedenken we allemaal nieuwe spellen die we straks kunnen doen. Kinderen kunnen elkaar natekenen op een doorzichtig scherm, zodat ze niet met elkaar in contact komen. Dat hebben al uitgeprobeerd en het werkte hartstikke goed. De kinderen die tekenen niet zo leuk vonden, deden er boter, kaas en eieren op.

Ook leuk! Het team heeft zelfs een reuze coronahoed gemaakt, zodat je precies ziet wat 1,5 meter afstand is. En meester Dion heeft alvast een speciale anderhalve meter sjoelbak gemaakt waarbij je precies op de juiste afstand tegen elkaar kunt spelen.

Check het leuke filmpje op Facebook, want hij is door sommige kinderen al uitgeprobeerd. En ze vonden het heel erg tof!  “Kunt u er niet meer maken, meester?”, was het eerste wat een jongetje zie nadat het spel was afgelopen. Wie weet!