Vorige week zaterdag hebben de welpen en de verkenners van de Calandtroep aan de Noorderkanaalweg eindelijk het nieuwe jaar kunnen vieren! Door de Coronamaatregelen...

Vorige week zaterdag hebben de welpen en de verkenners van de Calandtroep aan de Noorderkanaalweg eindelijk het nieuwe jaar kunnen vieren!

Door de Coronamaatregelen konden de scouts sinds half december niet meer bij elkaar komen. Twee weken geleden kwam het verlossende bericht dat het voor scoutinggroepen weer was toegestaan om, weliswaar buiten, weer bij elkaar te komen en activiteiten te organiseren.

Uiteraard werd de eerste opkomst groots aangepakt met wel zeven kampvuren tegelijkertijd op het eigen terrein. Verschillende opdrachten konden door de kinderen worden uitgevoerd. Boven de verschillende kampvuren werden de heerlijkste gerechten klaargemaakt en opgegeten.

Denk aan broodjes knakworst, s’mores, kommen soep en warme chocolademelk. En dat alles in een mooi wit sneeuwlandschap. Geen mooiere manier om het nieuwe jaar te beginnen.

Nu we weer zijn begonnen, kunnen we eindelijk onze deuren ook weer openen voor nieuwe leden. We hebben zowel bij de welpen als bij de verkenners nog een paar plekken voor enthousiaste jongens en meiden. Ben je het thuiszitten ook een beetje zat en ben je op zoek naar meer uitdaging en avontuur in de buitenlucht? Wil je leren zeilen en roeien, maar ook vlotten bouwen of fikkie stoken? Kom dan zeker op een zaterdag een keertje kijken!

Bij de welpen hebben we plaats voor jongens en meiden tussen de 7 en 10 jaar. Zij hebben iedere zaterdag opkomst van 10:00 uur tot 12:00 uur in ons groepshuis aan de Noorderkanaalweg 26.

De verkenners zijn ’s zomers aan het varen, maar hebben in de winter hun opkomst ook in het groepshuis aan de Noorderkanaalweg. Dit doen zij van 13:00 uur tot ca. 17:15 uur.

Kijk voor verdere informatie en contactgegevens op onze website www.calandtroep.nl. Tot zaterdag!