In huis van de Wijk Mozaïek werd een cursus weerbaarheid georganiseerd voor Somalische meisjes en voor een gemixte groep door Souad Achour van Mesan...

In huis van de Wijk Mozaïek werd een cursus weerbaarheid georganiseerd voor Somalische meisjes en voor een gemixte groep door Souad Achour van Mesan en Latifa Montassir van SOL. De gemiddelde leeftijd was 17 jaar. De eerste oefening was zich in tweetallen aan elkaar presenteren. Wie ben ik?  Vervolgens kwamen de dromen aan de orde en later de talenten.

De meiden roepen: dansen, tekenen, voetballen. In een kring wordt nagedacht over je kwaliteiten. De laatste oefening is de levenslijn. Wat zou jij je zelf adviseren als je terugkijkt naar je leven? Welke adviezen geef je dan aan jezelf? ‘ Meer fruit en groente eten.’ ‘ Meer gezond gaan eten.’ ‘ Een goed mens zijn met een goed hart.’ Behandeld werden de push en pull factoren via de social media, radicalisering, loverboys.

Het doel van de weerbaarheidstraining is bewustwording en leren vragen te stellen. De cursus werd afgesloten met een film over radicalisering gevolgd door een discussie. Ook zin in zo’n training ?

Neem contact op met Latifa Montassir latifa.montassir@solnetwerk.nl