Basisscholen, welzijnsorganisaties, speeltuinen, sportverenigingen, allemaal staan ze dagelijks in contact met kinderen. en allemaal dragen ze bij aan de ontwikkeling van kinderen, iedere organisatie... De Wijkwaarden in Het Oude Noorden

Basisscholen, welzijnsorganisaties, speeltuinen, sportverenigingen, allemaal staan ze dagelijks in contact met kinderen. en allemaal dragen ze bij aan de ontwikkeling van kinderen, iedere organisatie vanuit haar eigen invalshoek.

Maar we willen allemaal hetzelfde voor kinderen: dat ze gezond, veilig en gelukkig opgroeien en dat ze het beste uit zichzelf halen! Maar wat vinden we met elkaar écht belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen in het Oude Noorden? Met verschillende partners zijn vier waarden geformuleerd: de Wijkwaarden.

Dit zijn: Positiviteit, Creativiteit, Autonomie, Respect. In lessen op de basisscholen, bij SOL, bij Het Kinderparadijs en bij veel andere organisaties wordt aandacht besteed aan de wijkwaarden en wat ze betekenen in het dagelijks leven. Vier keer per jaar staat er een week lang een wijkwaarde centraal, waarin de organisaties activiteiten hebben rond- om deze waarden.

Op woensdag 4 november tijdens “De Week van Respect” wordt -onder voorbehoud van corona maatregelen- wéér een Wijk- waardenbord onthuld op het Johan Idaplein. Er komen er steeds meer in de wijk. Heeft u ze al gezien?