In de herfstvakantie organiseerde GroenGoed met buurtbewoners een gezellig herfstfeest op het Wilgenplantsoen in het Oude Noorden Al jaren is een deel van het... Herfstfeest Wilgenplantsoen

In de herfstvakantie organiseerde GroenGoed met buurtbewoners een gezellig herfstfeest op het Wilgenplantsoen in het Oude Noorden Al jaren is een deel van het plein omgetoverd tot een ecologische buurtmoestuin. De voedseltuin met tal van groente, kruiden en fruit wordt onderhouden door buurtbewoners uit de wijk. Het Kinderparadijs en GroenGoed zorgden voor kinderactiviteiten, zoals brood bakken en het maken van wintervoedsel voor vogels.

  

Tientallen kinderen deden enthousiast mee. Van geoogste appels werd appelmoes gemaakt. Er was live muziek en voor iedereen te eten. Medewerkers van GroenGoed en buurtbewoners zorgden voor brood, soep, smeersels, tabouleh, aardappelsalade, pizza, lasagna, marshmallows, limonade, sap, koffie en thee. Afsluitend werd “Stilte in de stad” vertoond, de korte documentaire die Dennis Wander en Marjolein van Dam maakte over de tuinen van GroenGoed.

Het Wilgenplantsoen is een van de buurtmoestuinen en helpt de wijk levendiger en gezonder te maken. Er wordt wekelijks op vaste momenten gewerkt door buurtbewoners onder professionele begeleiding. De klussen variëren van werken met planten tot schilderen, bouwen met hout, het opstellen van zaai schema’s of het volgen/organiseren van workshops. Ook voor de kinderen is er genoeg leuks te doen.

Het hele jaar door zorgen de tuinders voor een gevarieerde oogst, die na elk werkmoment verdeeld wordt onder de aanwezigen.

Meer info: https://groengoedrotterdam.com

Een uitgebreide reportage kan je vinden op noord010inbeeld