Dit jaar deden 97 kinderen mee aan het Zomerproject van Kinderparadijs Meidoorn! In de Avonturentuin werden verhalen uit het gelijknamige boek voorgelezen en gingen... Het zomerproject De Waanzinnige Boomhut

Dit jaar deden 97 kinderen mee aan het Zomerproject van Kinderparadijs Meidoorn! In de Avonturentuin werden verhalen uit het gelijknamige boek voorgelezen en gingen de kinderen aan de slag met activiteiten rondom het thema. Natuurlijk mocht het bouwen van een boomhut niet ontbreken! Iedere dag werd hij een stukje mooier en hoger. Stevig werd hij aan de boom vastgetimmerd. Normaal gesproken mag dat niet, maar deze boom is ziek en moet helaas worden weggehaald.

Daarom een ode aan de mooie kastanjeboom tijdens dit zomerproject. De samenwerking met Studio de Bakkerij gaf een theatrale saus aan het geheel, een prachtige doe-voorstelling zette de kinderen in beweging en liet hen van de ene verbazing in de andere rollen. Ook ouders genoten zichtbaar!

  

Naast de waanzinnige boomhut, die zelfs werd voorzien van theaterspots, maakten kinderen de lekkerste gerechten, bouwden ze fantasiedieren en maakten ze een kleurige reuzentaart van papier-maché! Spelenderwijs leerden kinderen met verschillende technieken en gereedschappen werken.

  

Op deze manier ontdekken kinderen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn; timmeren, zagen, bouwen, samenspelen, schilderen, koken, boetseren, gedichten maken, het kwam allemaal aan bod. Het slotfeest was helemaal fantastisch!

Een feestelijke middag waar enkele ouders hielpen met de activiteiten en waar kinderen spelenderwijs veel hebben geleerd en met een grote glimlach, een ijsje in de hand en prachtige vakantieherinneringen weer naar huis zijn gegaan.