Kinderfeest Kloosterbuurt Het atrium van Jan van der Ploeg ziet er schitterend uit. Het is er allemaal, een poffertjeskraam, popcorn, een luchtkussen. Het hoogtepunt... Kinderfeesten in Noord

Kinderfeest Kloosterbuurt
Het atrium van Jan van der Ploeg ziet er schitterend uit. Het is er allemaal, een poffertjeskraam, popcorn, een luchtkussen. Het hoogtepunt van de middag is het optreden van clown Ruud als bokser en later als ballonnen knakker. Ruud komt binnen met een zwabber die over het publiek heen gaat. De kinderen, zeker een honderdtal met hun moeders en vaders, gillen het uit. De kinderen genieten van het brabbeltaaltje van de clown. Dan is het de beurt aan de breakdancers en de hiphoppers. Het is fantastisch te zien hoe groot en klein meedanst en geniet. De kinderen geven zelfs individuele presentaties weg.

   

Flashmob door de Kloosterbuurt
Het halve Johan IdaPlein staat vol tafels met kleding en rekwisieten. Er wordt gepast en gemeten. Als de Surinaamse Muzikanten met trommel en saxofoon arriveren wordt één ieder opgesteld en is het vertrekken geblazen. Ze gaan de hele Kloosterbuurt rond, krijgen heel wat beziens en applaus. Sommige kinderen lijken met hun plissé stoffen wel kleurrijke fladderende vogels. Wat is het leuk zo verkleed door de buurt te trekken!

   

Gigantische knutselmiddag
De buikdansgroep van Soraya Sultan organiseerde een gigantische knutselmiddag. Alles werd aan elkaar gelijmd tot microfoons, ruimteschepen en poppenhuizen. Dan werd de tijd voor beweging, onder impuls van jonge breakdancers en hiphoppers maakten de kinderen hun eigen show. Deze werd met veel verve gepresenteerd. En dan opruimen.. het was niet van de poes. Zeker 70 kinderen genoten van dit fix en plakwerk met wonderlijke uitkomsten.